630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Nem oltásképpen mondom ,de te nagyon elvagy tájolva...Aztmondod ,ha préseljük a robszert akk nagyobb lesz a hatásfoka...na akkor préseld a bp-t...Jössz a TNT-vel ,hogy préselik...Ez már HE kategória ami full más mint az LE, teljesseb más ,ne keverd vele össze.Na meg a gipszlezárás...szerinted a száraz gipszen nem tud átszivárogni a nedvesség?Szabi meg azon húzta fel magát ,hogy egy 2mm-es felvastagságú papírcsőbe töltötted a gipszet ami harmatgyenge.A 3cm es gipszlezárással semmi baj nem lenne ha a papírcsövet is megerősítenéd.Pl ragasztós papír rétegzésével..kb 1cm es falvastagság már jólett volna neki.
Na én csak ennyit akartam.Vagy megharagszol érte ,hogy csak jót akarunk neked és talán próbálod is úgycsinálni ,vagy mész a saját fejed utánn.
Ez egy hozzászólás a(z) "20g os KCLO4/AL/S Petkó (Pokoli jó) kötelező kipróbálni!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
642 db. hozzászólás
330 pont
Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Salute rakétám adatok:
16mm-es ID
Core Burner
Kis salute fejjel kb 3-4 gramm GD Alu flash.
Ez egy hozzászólás a(z) "Salute Rakétám" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Nem az a baj h tesztelget, hanem h hülyeségeket csinál!!!! Én is kipróbáltam egy-két arányt, de te is és én is már túl vagyunk azon h csak ezzel foglalkozzunk! És ő még baszottul ragaszkodik is a hülyeségeihez... Igen, tömöríti a flasht, nézz meg egy yt-s videót hogy milyen a tömörített flash.
Kevin barátunk nem csak enyhén tömködi hanem minél nagyobb sűrüséget szeretne elérni, nézd meg a hozzászólását...
Ez egy hozzászólás a(z) "20g os KCLO4/AL/S Petkó (Pokoli jó) kötelező kipróbálni!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
<< -Csak a 70/30 arányt próbáltad vagy ha nem próbáltad az én Flash porom ha nem mi alapján osztod? -Kipróbáltad a receptet? Erősebbet csináltál? Van róla videó? én egyet se láttam. >>
Mi értelme ilyenekkel kisérletezni??? Régóta megvannak a jól és
kevésbé jól bevált receptek! Itt 164 db flash receptet találsz: http://www.privatedata.com/byb/pyro/pfp/flash.html
Nekünk a FP csak egy eszköz a bombettákba, salutokba, stb...
Te meg évek óta le vagy ragadva a FP, BP, gyzs, petárda gyártásnál.
Nem az a baj h kisérletezel ilyenekkel, hanem az h itt vagy leragava, a beszűkült gondolkodásoddal...
<< -Ha növeled egy robbanóanyag sűrűségét annak ereje is nő lásd miért öntik a TNT-t vagy lásd a plasztikot.Igaz ez bizonyos erre a célra alkalmas pirotechnikai anyagokra is erős fojtás mellett tehát de nem mindegyiknél nagynál se, kisebb petárdáknál ez nemigen kivitelezhető mert ugyan ezek felületi és nem térfogati robbanószerek de attól még igaz rá. >>
Nem, nem igaz rengeteg angol nyelvű szakirodalmat tanulmányoztam át (AFN, passfire, skylighter, pyroguide, cannonfuse, stb) Sehol nem tömörítik a FP-t. Vajon miért? Ők lenének hülyék, neked meg adjunk pirotechnikai Nobel-díjat? Miért hasonlítod a LE-t HE-hoz??? Nem értek a HE-hoz de ott azt hiszem a detonációs hullám hatékony terjedése miatt tömörítenek. Nem vagy tisztában a flash működésével. Gyári nagyobb 50g-nál is több flash tartalmazó salute-oknál még hordozóra is felviszik a flash, nehogy összetömörödjön! egyébként van rajtad kívül is néhány "okos" ember a YT-n aki tömöríti a flasht, általában nevetséges eredménnyel....
<< Fogom pl nem a 3cm mély gipszen vezetem be a 0,9mm es gyújtást hanem megfúrom a papír oldalát és lesz 1mm mély 2mm vastag lyuk és lesz egy szép szőkőkútam ami idővel felrobban >>
Ha én ezt a normál 70/30as KP/GD porommal csinálom, NEM TÖMÖRÍTVE, hanem lazán szórom bele a vékony falu papírcsőbe és a cső oldalát fúrom meg akkor abból nem lesz szökőkút, az robban egyből!!! Egyébként meg ha ennyire értesz a flashez akkor mond már meg nekem h mi az a "self-confine"? HMMM?? Rakjál le a földre 25 g 70/30ast lazán, meg 25g-ot tömbbé tömörítve, gyújtsd meg, és várd a meglepetést!
|
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
És még csodálkoznak a kezdők, hogy szarokat gyártanak... Itt a forrás. Félrevezetés ezerrel. :D Azt se tudod miről beszélsz ember.
|
|
552 db. hozzászólás
87 pont
Labortöltelék
2009.09.19.
tag |
Szerintem nem rossz, elég hangosnak tűnt szóval fasza
De ember... az egy dolog h mobillal veszed fel és szar a minőség...de akkor legalább ne lassítsd le... kb 3 képkocka volt a lassítás a hang minőségéről nem is beszélve .
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Rajtad mindig csak röhögök :DDD
Minek 3 centis lezárás ha a papír fal az gyenge gyári spirál tekert alufóliacső? :D Két ujjal szét téped.. Ne mond, hogy fojtás miatt kell xD
A másik. Tunkolt flash... Na hagyjuk ebbe bele se megyek..:D
Harmadik... Ugye te elég nagy kémia tudornak tartod magad. Olvass utána a nedvességre induló flash fogalmának. :) Főleg, hogy a házi alufóliás dolgod még passziválva sincs.
Negyedik.. Tudom, hogy fasza dolog eredetinek lenni.. De ha egyszer az alus perklorátos flashnál már van egy bevált 70-30 as arány akkor minek különcködsz? A te flashod az arányai miatt jóval gyengébb. Tudom, hogy neked van erről tapasztalatod de akkor is a többségnek jobban lehet hinni mint neked. Valószínű, hogy a sok száz embernek rossz a flashja és csak neked jó. :)
Flas por xD Írni tudni kell xD
Mindent egybevéve megint nagyot alkottál :)
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605132
Látogatók ma: 21
|