63 db. hozzászólás
1 pont
Tud valamit
2012.02.27.
tag |
Prés nélkül száradás után a PP-vel granulált lőpor porlott szét használhatatlan lett. Préssel nyomva ilyen gond száradás után nem volt nem ment szét a granulátum. Préssel nyomva reszelve granulálásnál kissé porlott ezért nem volt az igazi,de száradás után nem volt vele ilyen komoly baj rendesen összetapadt.
Ez egy hozzászólás a(z) "gran BP" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #13229
|
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Annyi igaz a mondandódból, hogy vannak jobb FP-k a KNO3/Al/S-nél, ( én pl. KClO4/dark alut használok) de hogy ez semmire nem lenne jó az hülyeség... Használják a gyáriakban is, slow flash néven szerepel több helyen. Fojtás alatt egész jó ereje van, azonkívül növeli a hőmérsékletet, segíti a csillagok gyulladását is.
Tanulmányozzál kis szakirodalmat (pl pyroguide, composition, Flash Powder (Nitrate) meg nézzél videókat YT-n...
Granulálás: egyszerűen nem éri meg préselgetni, mert max. vetőnek valót kéne, oda meg nem kell fullos BP, több okból sem.
Bontónak pedig, főleg 3" felett, felvitt (coated) BP van használatban, ahhoz meg mindenképp kell kötőanyag. Sőt bontónak alkalmasabb lenne a H3, vagy a KP., szintén hordozóra felvíve.
Beszerzésről pedig: bármilyen meglepő, van jó pár ember aki szintén a megfelelő helyről be tud szerezni bármit.
Viszont a fő kérdésre, hogy mondhatnál valamit magadról, nem válaszoltál!
Ne haragudj de így, hogy semmivel nem támasztod alá a mondanivalód elég nagyképűnek tűnsz. videók, képek?
Esetleg adhatnál vmi elérhetőséget...
Ez egy hozzászólás a(z) "gran BP" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #13228
|
|
|
63 db. hozzászólás
1 pont
Tud valamit
2012.02.27.
tag |
Azért az NC-vel PP-vel való granulálással van pár baj. Ha préssel nyomod le reszelni törni tudod méretre szitán nyomni nem lehet de nagyon porlik a granulátum még nedves miközben granulálod, teljesen kiszáradva viszont elég keményre megköt. Ha szitán nyomod át préselés nélkül bőven nedvesítve akkor meg kiszáradás után fog könnyen porlani gyenge lesz a tartása.Ha az erejét nézem akkor viszont ez kifejezetten arra való hogy látványosan szétrobbantson vele az ember dolgokat ha lőporról van szó. Erőben a dextrines változat érezhetően lemarad, árban állagban viszont más a helyzet.
Ez egy hozzászólás a(z) "gran BP" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
63 db. hozzászólás
1 pont
Tud valamit
2012.02.27.
tag |
Én az alapanyagaimat erre szakosodott megbízható helyekről szerzem be a minőség megbízhatóság végett,aki keres mindent talál jóformán nincs beszerezhetetlen dolog annak aki akar is valamit.A kno3 al s el nem értek egyet bontóba,a Szíriusszal meg még úgy se.Vannak erre sokkalta megfelelőbb profi FP-k amikhez ez finoman szólva sehol sincs.A sima magnéziumos változatnál is hatalmas erősen érezhető a minőségbeli különbség.
Ez egy hozzászólás a(z) "kétlövetű kupak bombetta " című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #13225
|
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Drusz, az NC-s tényleg jó csak honnan az NC ?
PP lakkos is jó, de a dextrines is.
Tényleg el kell felejteni a 4-5%-okat, 1-2 elég dexből is , PP-ből is.
Szitán eléggé túlnedvesítve lehet jól granulálni, ha száraz,akkor por lesz belőle még sajtreszelővel is.A préselés ebben az eseten azért nem jó,mert kinyomja a nedvesítő anyagot,így szitán,reszelőn nem lehet granulálni ,mert por lesz belőle.
|
|
87 db. hozzászólás
36 pont
Haladó
2012.01.09.
tag |
Tényleg kár a vidi minőségért. Viszont túlélték a 30-asok a bontást
Ez egy hozzászólás a(z) "3" cylinder shell with 30mm shells" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
462 db. hozzászólás
43 pont
Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
Pár adat
75mmes hengeres 20g gbp vetővel 60g flash bontóval tt ringgel és 6db 30 bombával
Sajnos a video nem lett túl jó minőségű, ráadásul a főbontás a tt ringgel le is maradt. A 6db 30mmes bombából én 4-5db ot észleltem.
Ez egy hozzászólás a(z) "3" cylinder shell with 30mm shells" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
462 db. hozzászólás
43 pont
Labortöltelék
2006.09.14.
tag |
töröljétek már léci ! már elnézést de nem értem mért ezt a videót rakja ide állandóan
|
|
75 db. hozzászólás
17 pont
Zöldfülű
2011.12.07.
tag |
Nem tudom, hogy miért írtad az elejére ezt a dextrines dolgot, mert nem 5%-al ragasztottam, hanem 1,5%-al. Nekem a szitás módszer bejött, de kipróbálom a másik módszert is.
|
|
63 db. hozzászólás
1 pont
Tud valamit
2012.02.27.
tag |
Így így 1-2% dextrinnél felesleges többet belerakni,ha normálisan van megcsinálva tökéletesen összetartja a granulátumot granuláláshoz a legjobb.Ezek a 3-5%-os dexes receptek hülyeségek csak a lőport lassítja és sokszor a módszer is rossz. Nekem a kézben golyót formázok majd átnyomom a szitán módszer nem jött be, jobb préssel összepréselni utána széttörni vagy reszelni majd szelektálni méret szerint látványosan jobb főleg állagba (gyári préses megoldás a legjobb).
Ez egy hozzászólás a(z) "gran BP" című tűzijáték videóhoz. Előzmény: #13215
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605130
Látogatók ma: 19
|