630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Alternatíva megoldásnak még jó az étolaj is, de itt lép közbe az én módszerem, amit az előző hozzászólásomban le is írtam. Ugyan olyan jó, mint a glicerin vagy a parafinolaj, de tényleg fém hengerben működik igazán kis fúvókával.Ha nagy felületen, fúvóka nélkül gyújtod be, akkor könnyedén lángrakaphat. Anno próbálkoztam a gépzsírral is.Elég tömény,sűrű fehér füstöt produkált, csak nehezen akart égni.
Ez egy hozzászólás a(z) "füstbombi Ez már jobb lett. pontozd!Véleményt kérek!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Pár tanács:
1 vihargyújtó
2 filmezd távolabról
3 használj valami elgőzölögtethető adalékot, ami elvonja a hőt a keveréktől, és a levegőben kicsapódva szép füstöt alkot. Paraffin vagy glicerin...
Ez egy hozzászólás a(z) "füstbombi Ez már jobb lett. pontozd!Véleményt kérek!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Tudom ,hogy profibbak vagytok nálam,és ezért figyelmesen el is olvasom amit írtok,csak ami nagyobb kaliberű csövem volt az nem erősebb egy wc papír gurigánál.Amint lesz vastagabb csövem abból fogom csinálni.
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Druszan,ha a cső kaliberére gondolsz akkor ugyanakkora volt mint az első,de ha a fúvókára gondolsz akkor igazad van.Fly köszi az ötletet.
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Vagy van még egy módszerem ,ahogy én szoktam csinálni.Kell hozzá egy aeroszolos festékesdoboz, vagy hajlakkos,dezodoros ,bármelyik jó. Fogod és fölülről szépen leperemezed a rásajtolt kupakot, majd a kupakban található műanyag dolgoktól megszabadulsz és a közepén található likat 10mm-esre bővíted. Majd megtöltöd a füsteleggyel, kicsit bele is préselheted a flakonba. Ezután fogod visszateszed rá a kupakot, és valami lapos vassal ráhajlítod a peremet. Közepén lévő lukon beleengeded a visco-t és kész.Ugyebár ez a módszert azért jó, mert nem ég szét a test, és hirtelen megnő benne a nyomás. És egyszerre sok elegy begyullad és nagy erővel fújja ki a tömény füstöt a fókuszált fúvókán.
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Már csak egy lakatlan szigeten kellene ragadni
Ez egy hozzászólás a(z) "Bambusz rakéta" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Átmérő 30mmm kb 50g az elegy.
Az elegy col találálmánya:
-55 % kno3,
-45 % cukor,
- + 20% gyertya reszelék
- + 10 % paraffin olaj
A paraffin olajat gyertya reszelékkel helyettesítettem.
Rossz volt az idő amikor készítettem és nem bírtam várni.
A fúvókát sajnos elcsesztem.
Ez egy hozzászólás a(z) "füsbombi pontozd!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Ettől még én is nagyobb füstöt fújok ,amikor dohányzok...Javaslom neked ,hogy füstbombát sose szeles időben tesztelj le.Elviszi a szél egyből, és nem terül el szépen, ahogy azt kellene.
|
|
642 db. hozzászólás
330 pont
Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Hát öregem ez nem volt valami nagy eresztés .
Legközelebb azt tudom javasolni hogy inkább csinálj rövidebb de jóval szélesebb testet neki szerintem úgy sokkal nagyobb mennyiséget produkál meg írd le szépen milyen keveréket használtál biztos lehet rajta faragni .
|
|
177 db. hozzászólás
93 pont
Hobbista
2012.01.11.
tag |
Gratulanagyon szép!Nem gondoltam volna hogy ezekkel az összetevőkből ilyen hamar ilyen nagy füstöt lehet csinálni.
Ez egy hozzászólás a(z) "Füstbombám, sajnos kitöri a nyakad :)" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 5
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605108
Látogatók ma: 178
|