58 db. hozzászólás
37 pont
Hobbista
2013.04.03.
tag |
Nyugi:D csak a kicsikben használtam flasht vetőnek. A nagyban gyorsabb égésű bp t fogok, am köszi a tanácsokat.
Ez egy hozzászólás a(z) "15mm vetőcsöves" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
"Remélem nem Flash-el akarod kilőni és nem is azt szánod bontónak" Kirhun azért te se vagy egy nagy észlény. Ezek szerint nem sok gyári cuccot láttál belülről és gondolom olvasni ,se olvastál utána mielőtt írtad volna ezt a hozzászólásodat. Gyári telepbombikban és rakétákban is szín tiszta flassh a bontó. Azaz ömlesztve van a flassh a csillagokkal. Semmi nehézség nincs benne, annyi a lényeg ,hogy erős flassh kell bele és kemény görgetett csillagok, arra meg valami könnyen gyulladó prime. Szal bontónak nyugodtan mehet flassh! Vetőnek azonban valami erős bp-t ajánlok, de vigyázz ne tegyél bele sokat, mert könnyedén szétviheti a csövet. Am 20-as kaliberben próbálkoztam már flassht vetőnek. Működik ,de nem erre van kitalálva, szal felejtős. A flassh az inkább elcsattan és nem tágul ,mint a bp. A flassh az inkább kirobbantja a bombit a csőből, nem pedig kilövi. Próbálkoztam már lassabban égő bp-t felcsapni egy kis flasshel ,hogy erősebb legyen. Működik, de vigyázni kell vele, mert fojtás alatt elég erős lehet.
|
|
252 db. hozzászólás
169 pont
Tud valamit
2011.11.14.
tag |
Honnan kattant be nektek, hogy a flasht-t bármikor is vetőnek használjátok ?
Vetőnek egy lassabb égésű BP kell, hogy (relatív) lassan épüljön fel a nyomás ne tegyen kárt semmiben.
Nagyon kis kaliberekben jöhet jól a gyors BP.
Flash az boosternek kell. |
|
|
172 db. hozzászólás
89 pont
Tud valamit
2013.03.15.
tag |
Készítettél végrendeletet?
MEG SE PRÓBÁLD AZT A 75-ÖSET FLASH-EL KÍLŐNI!AZ TÚL ERŐS LENNE!SZÉTVETNÉ A CSÖVET ÉS MÉG NEM IS EZ A LEGNAGYOBB GOND!
Remélem nem Flash-el akarod kilőni és nem is azt szánod bontónak!NE LEGYÉL HÜLYE!Remélem hogy még csak meg se fordult a fejedbe!Amennyibe (eleve) BP-t akarsz használni akkor nem szoltam.
|
|
58 db. hozzászólás
37 pont
Hobbista
2013.04.03.
tag |
A vidiben lőport használtam ( csak azért mert már este nem volt kedvem összedobni flasht) de van egy másik vidim amiben flash volt a vető meg a bontó , és az jó magasra repült meg szép is volt, csak nem tartottam érdemesnek felrakni, mert a vidiben nem látszik a tt csillag által húzott csóva(nem tudom miért, de a valóságba gyönyörű volt).Amúgy köszi a tanácsokat, most csináltam egy 75 öset aztán majd holnap tesztelem:D
|
|
367 db. hozzászólás
170 pont
Labortöltelék
2012.08.07.
tag |
Előtte azért olvass sokat a nagyobb kaliberről, mert az már csúnya dolgokra képes, ha a csőben bont, vagy az időzítés miatt a nyakadba hullik. Én 2012 őszében határoztam el, hogy csinálok 75-öst, 2013 tavaszára lett meg az első. Kilőttem, és valami varázslatos érzés volt. Igaz, hogy magasra ment, a kicsi csillagok miatt meg kicsi volt a bontás, de akkor is, első 75-ösöm volt.
A kicsi kaliberekről meg annyit, hogy azokat sorozatgyártásra találták ki. Egész más az elkészítési módjuk, nem is hasonlítanak annyira egy bombettához, inkább effektként szolgáló csillagra. Jó erős bontó kell beléjük, vető is kell, nem is kevés, hogy megfelelően kiugorjanak a csőből. Legjobbak telepekbe, kisebb rendezvényekre, mint pl.: ballagások, bulik, családtag, rokon esküvője... (utóbbi kettőben személyes tapasztalatom is van.) De ha kicsi kaliberben próbálkozol, mindenképp 30 mm, vagy több.
De semmiképp sem szabad elfelejteni, hogy a kis kaliber kis élményt nyújt. Egy szép Sun And Planets, Peony, vagy akármilyen bontás 75mm kaliber fölött... Na az már tűzijáték. Úgy hogy hajrá!
|
|
58 db. hozzászólás
37 pont
Hobbista
2013.04.03.
tag |
Jó oké:D elismerem szar volt:D. Majd megpróbálok akkor 75 öseket csinálni.
|
|
642 db. hozzászólás
330 pont
Pirotechnikás
2010.01.02.
moderátor |
Inkább csinálja petárdát azokból a csövekből mert ez sajnos nagy nulla.
És ha rám hallgatsz megpróbálsz egy 75 miliset csinálni mert azzal már tényleg sokkal könnyebb dolgozni mint akár 50 essel .
De ha meg már jót csinálsz 75 ösből tolhatod a kisebbet vagy nagyobbat
|
|
58 db. hozzászólás
37 pont
Hobbista
2013.04.03.
tag |
Tudom, hogy nem nagy kaliber:D.Majd csinálok 50 eset is csak most van kb 20 db csövem aztán meg akarom telepnek csinálni:D
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Aztabüdös..................... :DD Ez aztán a kaliber :D
Hallod sztem gyorsan lépj fel 50 milire, mert előbb utálod meg a pyrot, minthogy 15 miliben szépet csinálj :D
|
|
58 db. hozzászólás
37 pont
Hobbista
2013.04.03.
tag |
igen van malmom
Ez egy hozzászólás a(z) "TT star teszt" című tűzijáték videóhoz. |
|
|