65 db. hozzászólás
18 pont
Zöldfülű
2014.12.19.
tag |
Jó lesz ez! Elég masszívnak tűnik,olyan mint a malmom váza,szerintem ha a papíradagoládt megoldod,nyerted az ügyet A papírra kíváncsi leszek,miben fogja változtatni az égés paramétereit. Tényleg,hanyas a patron szályán a lyuk? Nagyon frankó lett
Ez egy hozzászólás a(z) "A FÉLIG kész szövőgép :-) remélem látszik hogy mi is akarna lenni :-D" című tűzijáték képhez. |
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Most akkor ha jól értem, ez egy olyan masina ami a papírcsövet erősíti meg kívülről cérnával. Tehát igazából ez nem az igazi visco-gép, ez ilyen hibrid a paper fuse és a visco hibridje. Én szerintem az a 3 cérna az valymi kevés lesz, legalább duplázd meg. Bár ez mondjuk függ attól is, hogy milyen gyorsan tekeredik fel a visco, mert ugye ha gyorsan, akkor nagyobb lesz a cérnaszál(a menetek) közötti hézag, tehát kevésbé fog ellenálni a hajlásnak. Ja és kézzel tekerősre csináld meg az elején, mert ha úgy nem fog működni, akkor motorral sem fog! egy kis segítség, igaz angol, de nem egy nagy ördöngősség: http://pyroforum.nl/topic/893-visco-fuse-machine/
Ez egy hozzászólás a(z) "A FÉLIG kész szövőgép :-) remélem látszik hogy mi is akarna lenni :-D" című tűzijáték képhez. |
|
|
368 db. hozzászólás
54 pont
Haladó
2008.01.27.
tag |
holnap még jön rá a motor, a tölcsér a lőporadagolóval :D és valahogy még ki kell találjam hogy hogyan csévélem fel a kész gyújtózsinórt de haladunk eddig max 5 órát dolgoztunk rajta az asszonnyal (ha a folyamatos munkának vesszük a gép építésének idejét)
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Tulajdonképen nem a barkácsolással van a gond, az szép és jó. Hanem a cigánykodás, kokeszolással. Az így készült cuccok sose működnek sokáig, vagy épen megbízható módon. Nem sok értelmét látom ,hogy órákon ár keressük valami célnak megfelelő vackot, amit beleépítsünk az általuk épített gépbe. Néha muszáj az embernek költenie egy kicsit, ez az elkészült gépezeten is tükröződni fog. Értem én ,hogy kevés a pénz, nem is olyan régen még én is ugyan annyit kerestem, mint most te, de nem kell egyből belevágni a dolgokba. Volt, amikor én is összekókányoltam mindent, aztán csodálkoztam ,hogy nem megfelelően, vagy huzamosabb ideig működik. Te is inkább gyűjtsd össze a pénz, ne legyen kész 1hét alatt, legyen kész 2 hónap alatt, de az f@sza legyen. Remélem érted ,hogy mire akarod kilyukadni.
Ez egy hozzászólás a(z) "A szövőgép forgó része itthon talált cuccokból és még csapágyta is sikerült normálisan befogni :-D avagy mire jó a régi dinamó szorítóbilincse :-D" című tűzijáték képhez. |
|
|
368 db. hozzászólás
54 pont
Haladó
2008.01.27.
tag |
igen, bevallom az asszony is mindig ezt mondja hogy nagyon sokat barkácsolok volt pl hogy suli időbe hajnal 3 kor feküdtem le mert épp forrasztottam valamit, utánna meg a suli szünetjeibe fojtattam pl.: ma űber elvoltam (meg vagyok) fáradva egész nap fapakolás közmunkán, utánna semmi begyújtás, áltam neki heggesztőt tekercselni mikrosütőtrafóból persze hogy még 6 km bicikli ide az asszonyhoz, és hulla vagyok de ha lenne lécem már összepakoltam volna a szövőt eggyebként a hasznos időtartama a gépnek bőven sok lessz mert nem sok szigszallag van benne de h belevesszük hogy működik vagy 3 nap egy huzamba (azaz közel 18 órát az már egy évre elég visco (mert nekem elég napi 6 óra alvás)
ami a legjobban fog kopni és ez tuti az a cérna, a lőpor, és a pénztárgép szallag
még annyit hogy errefele nincs normális munkahely se semmi így is össz vissz 2000 forintért hajtjuk le magunkat a sárgaföldig, a viscot meg ha megvenném az nem 2 napi robotom lenne..... szal ezt figyelembe vévve megéri
Ez egy hozzászólás a(z) "A szövőgép forgó része itthon talált cuccokból és még csapágyta is sikerült normálisan befogni :-D avagy mire jó a régi dinamó szorítóbilincse :-D" című tűzijáték képhez. |
|
|
133 db. hozzászólás
35 pont
Tud valamit
2014.10.31.
tag |
csaba, nem akarlak lebeszelni, szép project, de úgy érzem nagyon sok benne a szigszallag és hasonló gyenge alkatrész. Bánhatsz bármennyire jól vele, előbb-utóbb elenged, szétesik stb. mert bizony a gépek épp úgy ahogy az ember kopnak.
Ezért ha a gépet nem csak évente egyszer, egy órát tervezed használni amikor letekered az éves adagod akkor úgy kellene felépítened, hogy tartóssak legyenek az alkatrészek különben durván sokat fogod bütykölni és író keveset használni. Vedd alapul mondjuk paksot ahol bár borzaszó karbantartás igényes és nem is igazán kapkodós egy hely mert ott csak ne kapkodjanak de még ott is 75% körüli az aktív ideje a reaktornak. (És ebben benne van a franci pancserek tevékenysége amikor két évre kiütötték az egyik reaktort a tisztító tartályukkal, a miniszterelnök úr meg utánna térdszallag rendet kapott)
Tehát egy ilyen viszonylag egyszerű gép esetén bőven 90-95% felett kellene lennie az aktív időnek (tehát amikor áll az nem számít bele) különben több időt vesztesz vele mint amennyi hasznot hoz.
Annó az első mentorom tanított meg arra, hogy bizony bár "ingyen" van mégis célszerű a saját időmet amit egy adott projectra fordítok is kicsit forintosítani. Persze magamnak jóval olcsóbban dolgozok mint monjuk a munkahelyemnek, de mégis célszerű megnézni, hogy ha valamiből jobbat veszel és nem csinálod akkor az így spórolt idő alatt mennyi pénzt tudnál keresni munkával. Mert van amikor már érdemes valamit inkább kifizetni, mint szívni vele kétannyit, hogy legyen sajátod...
Természetesen ha időmilliomos vagy barkács fetisiszta vagy (én az utóbbira tippelek) akkor nem szóltam. :)
|
|
368 db. hozzászólás
54 pont
Haladó
2008.01.27.
tag |
ez egy tányéros lessz 3 spulnival ahogy a képen láthatod. egy cséve test lessz, és semmit sem esztergáltatok lessz egy érdekes hajtás benne , az eggyenletes lőporeloszlásról egy másik antennadarab és egycérnaszál fog gondoskodni, a csapágyon a cső nem szaladgál mert szorul a csapágy az antennadarabon, (ha mégis csúszna, akkor szigszallagot neki a tányér is csúszkált, de a jó öreg szigszallag megoldott a problémát ) az előző képem azaz a tegnapi az a félig kész gyújtózsinórt csinálja, ez csak szorít rajta még egy kicsit és meg gátolja hogy a papírcső szétcsússzon :D mégvalami? majd ha kész akkor tolok majd egy videót, én is a gépről is meg az égéséről is (elvileg 3mm.-es lessz (de a cérnaszorítás miatt lehet hogy2,5 vagy 2 mm lessz )
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
na akkor lenne egy pár kérdésem
egyrész fasza hogy legalább neki mertél fogni. Hány milis cuccot fog szőni? Namost akkor a szövőfejet hogy rögzítetted a csapágyazott csőre, hogy az ne tudjon fel le mozogni? Az alsó és felső szövőfej hány spulniból fog állni? Azt hogy oldod meg, hogy az alsó szövőfej elletétesen forogjon? Hogy piztosítod a por egyenletes adagolását? hogyan oldod meg, hogy a főtengelyről, amit forgatsz, a két szövőfej nagyából egyazon sebességgel forogjon? esztergáltatsz két ugyanakkora ékszíjtárcsát? Ja és legvégül, mire és hogyan fogod feltekerni a kész zsinórt? szöghajtással, mint ahogy kínában?
jóétvágyat!
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 4
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605096
Látogatók ma: 166
|