905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Nem muszáj villanymotor hajtás! Az enyém is anélkül működött.
Ez egy hozzászólás a(z) "Egy régi, poros jóbarát :)" című tűzijáték képhez. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Látod, felül van az a tölcsér, az adagolja a lőport. Szoktad tenni rá egy kis rezgető motort, nehogy megszoruljon benne a lőpor, így folyamatos az adagolás. Az alatta lévő tárcsa adagolja a cérnát. Van benne egy szűkítő, az vezeti meg a cérnát. A cérna szálak körbeölelik a lőport. Ezek után halad lefelé az az alatta lévő tárcsa ellentétesen forog ,ezáltal szorosabban, sűrűbben fogják a szálak a lőport és kevésbé fog kiszóródni. A második tárcsát is elhagyja és egy tekercs feltekeri a viscot. Persze az egész villanymotoros meghajtással működik. Lehet kombinálni ,hogy a tekercselés után egy lakkfürdőn mennyen keresztül és úgy tekercselje fel a gép. Sok fajta verzió létezik.
|
|
19 db. hozzászólás
3 pont
Zöldfülű
2014.03.16.
tag |
Ez hogy működik?? Mert nem nagyon tudok rájönni :/ Én is próbálkoztam valami hasonlót tervezni de inkább hagytam a fenéne :D
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Jaja, használható volt! De viszont az elegyet nehéz volt kitalálni, amivel műxik is! Szőttem bele flasht, azt hinnéd, hogy robbant, erre lópikula, úgy égett mint a csillagszóró. A bp meg egyenesen lassú volt, 10cm-t megyújtottál és még 5 perc múlva is égett. Nameg a lakkozás, na amiatt bukott meg a dolog. Ugye, mert hogyha a cérnasodratot elvágod, kimegy belőle a csavar és úgy néz ki minta felmosófej, kiszóródik belőle a por. ezért kell áthúzni pp-lakkon, ami ráköt. ez idáig jól hangzik, de nagyon nehéz rájönni, hogy mennyi ragacsot kell rávinni, hogy gazdaságos legyen, plussz ragasszon is.
összegezve megéri vele foglalkozni
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Baszki eszeket a szarokat sose értettem hogy müködnek... :D Használhato viszkot csinált?
|
|
905 db. hozzászólás
248 pont
Pirotechnikás
2009.01.17.
tag |
Nicsak, mit találtam a számítógép lomtárában?!
Máramár használatok kívül van szegényke, kicsit belepte a por. Pedig majd' 1 hétbe tartott összerakni...
|
|
2 db. hozzászólás
3 pont
Zöldfülű
2014.07.08.
tag |
Szia!
A kapcsolási rajzot el tudod küldeni?
Meg az a kérdésem lenne még hogy hány voltról és milyen trafóról működik?
Ez egy hozzászólás a(z) "Indítópult hátulról" című tűzijáték képhez. |
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Dani ,mondjuk aki már neki fog egy 200mm-esnek az csak nem hulladékokkal tölti tele. Vagyis egy értelmes ,épp eszű ember nem így tenné. Am másnap Thomas ráizgult a bertamaradványokra . Lehet megtámadta a konténert és kimentette a tapétás testet .
Ez egy hozzászólás a(z) "Készletem" című tűzijáték képhez. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Berta... a profik csak röhögnek rajta, a közönség csak fénykígyónak hívja, a burkolók meg csodálkoznak, hogy hova a faszba tűnt az a tekercs fűrészporos tapéta... xDD
Jövőre már szintet léphetsz a wcpapír falra, vagy kéztörlő falra xD
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
PP-s bombik.
5db 128-as
5db 90mm es
1db 90mm es Máltai
1db 200mm es BERTAAA!!! :)
|
|
630 db. hozzászólás
191 pont
Kutyul
2007.12.05.
tag |
Dexes BM is jó stopónak. Könnyen lepereg a lőpor róla, de ez javítható. Személy szerint kicsit megszoktam szórni a szálakat gran BP-vel, így tuti ,hogy elcsattan. Meggyűrődhet, beszorulhat a bombi és a cső közé, akkor is elfog csattanni.
Ez egy hozzászólás a(z) "4" TT to flash" című tűzijáték képhez. |
|
|
1203 db. hozzászólás
303 pont
Őstag
2009.05.08.
moderátor |
Normális bontási átmérőhöz én is többet raknék. 6-8g kclo4-dark alu megteszi a hatását, de elsőre persze a csillagok keménységét javítsd ki. Tekeréshez meg mindig a bombi átmérőjének az egy ötöd rész szélességü csík kell. 100mm nél 20 milis szalag, 125 milisnél 25mm, 150 esnél 30mm stb.
BM hez meg a gumi arábikum, vagy ha az nincs a zselatin a legjobb. Sokkal kevésbé pereg le velük a lőpor a zsinórról.
így tovább :)
Ez egy hozzászólás a(z) "4" TT to flash" című tűzijáték képhez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605109
Látogatók ma: 179
|