82 db. hozzászólás
13 pont
 Zöldfülű
2009.03.08.
tag |
Sziaztok!Nem tudtok mondani egy mezőgazdasági boltot Székesfehérváron,ahol biztosan lehet kapni KNO3-mat és ventillált kénport?Tudom,hülye kérdés,de több helyen is voltunk már és sehol sincs.Válaszotokat előre is köszönöm! |
|
|
35 db. hozzászólás
8 pont
     Zöldfülű
2009.05.13.
tag |
igen tiszta cink a cél írnál részletesebben erről a termitről, esetleg ZnSO4 -ből nem lehetne kiindulni? |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
a a tiszta cink a cél akkor, beindítod a termitreakciót és mikor lezajlott vízzel kioldod a hátramaradt anyagmaszlagbol az alu-kloridot és lőn elemi cink.
Aluval tök ugyanez a helyzet, csak alu por helyett magnéziumport használsz, és így alu-kloridbol, elemi alumínium lesz.
Nemtom hogy gyakorlatban megvalósítható, e otthoni körülmények között. |
|
|

840 db. hozzászólás
158 pont
     Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
ember, gondolkodj már!! ha a reakcióban nincs se rézvegyület, se réz, akkor hogy a #&@csába válna ki akármiböl is elemi réz?!?!
Az alumínium-kloridból esetleg cserereakcióval hozhatsz létre elemi alumíniumot, pl magnéziummal de ez elég körülményes élenne számodra...
cinkel egy fokkal egyszerűbb de az se jön létre magátol.
Nem igazán értem hogy mit akarsz, de egy nálam okosabb ember majd biztos megérti és válaszol neked. |
|
|
35 db. hozzászólás
8 pont
     Zöldfülű
2009.05.13.
tag |
Lenne 1 kérdésem .Ha Zn vagy Al kloridhoz NaOH-t adunk akkor miért nem válik ki az elemi réz? Vagy esetleg ha felcserélnénk a NaOH-t valami másra akkor lenne rá esély hogy Zn vegyületekből visszaredukáljuk a fémet (biztosan csak az a kérdés hohyan)? Eddig azt hittem az ilyen folyamatokban ae EN a meghatározó úgylátszik tévedtem.Érdekelne a dolog kémiája, ha valaki leírná , azt megköszönném ! |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Drake! A kanóc és a gyújtózsinór teljesen más! neked gyújtózsinórra van szükséged amit megkaphatsz a pyropont üzletében! http://pyrocenter.hu/webshop/aruhaz-1/gyujtozsinor.php |
|
|
1 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.08.26.
tag |
Milyen boltokban lehet puskaporos vagy akár sima kanócot venni? |
|
|
304 db. hozzászólás
     Pirotechnikás
2008.10.20.
PM Tag |
Veréb!
Enyvszalag: Hétvége most neked jó? |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
ja persze. gondold el ah te vennél ilyen port, kifizetnél érte (a legtöbb olyan 6000 ft körül van) egy csomó pénzt és még vidd már vissza az üres dobozát mert az eladó néni azt szeretné. Az eladó sem ugráltatná a vevőit... |
|
|

1130 db. hozzászólás
346 pont
    Pirotechnikás
2007.03.15.
moderátor |
De szerintem ha bemész egy bodybuilder shopba mondod az eladónak hogy szóljon már azoknak akik megveszik azokat a szar porokat, hogy mondja már nekik, hogy hozzzák vissza legyen olyan szíves, és már is lesz dobozotok, és egy csomó íméltől kímélitek meg magatokat!
Meg nem fontos ott olyan doboznak lennie! Egy PVC cső is megfelel ledugózva. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 18
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471632
Látogatók ma: 310
|