307 db. hozzászólás
28 pont
    Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Ez vagy azért van mert nincs itt tolna megyéböl senki aki tudna ilyeröl vagy a másik ok lehet még ez. Egesz évben meg csak ugytudom 1 kategoriás cuccot vehetsz. |
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
 Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
Üdv megint! bocs de senki sem vette észre hogy írtam?? azóta három bejegyzést irtatok és nem kaptam választ vagy csak nem láttam valamit!? |
|
|

3664 db. hozzászólás
28 pont
     Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A ventilált kén mióta veszélyes és mért? Mérgező? Nem. Gyúlékony? Igen, de csak bizonyos körülmények között.
Szóval nem értem. Amúgy továbbra is gond nélkül beszerezhető, hiába tiltogatnak be mindent, amire szükség van és használják kertészetben, mezőgazdaságban azt úgy is használni fogják. Ha más nem megveszik a feketepiacon.
Majd gazdasági válságban a legolcsóbb gombaölőt a méregdrága uniós vegyszerrel pótolják mi? Hát nem valószínű... Főleg hogy gyakorlatilag azok a vegyszerek még mérgezőbb és veszélyesebb dolgokat használnak. |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Tanulj kémiát!
A káliumtartalmat a kálium-oxid tartalommal nem adjuk össze, mert hülyeség jön ki a végén.
Azok a számok amikkel számolnod kell azok a következők:
A KNO3 nitrogéntartalma 13,8%
A KNO3 kálium tartalma 38,66%
A KNO3 oxigén tartalma 47,477%
A KNO3 kálium-oxid tartalma 46,58%
Vagyis megközelítően 98,8%-os KNO3 tartalmú műtrágyát vettél, de nagy szerencséd van a számok összeadogatásával. Simán kijöhetett volna 100%-nál magasabb érték is ha pl az oxigéntartalmat is feltüntetik a kálium-oxid és a nitrogéntartalom mellett.
Máskor lehetőleg gondolkozz, majd számolj, esetleg keress és ha ez se megy, akkor nézd meg a biztonságtechnikai adatlapot, mert ott is le van írva a tényleges KNO3 tartalom.
Ja és igen, a ventillált ként nem nagyon forgalmazzák, mert az EU-s jogszabályok értelmében veszélyes lett. Előzmény: #3730
|
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Sziasztok!
Elsősorban Pyromaestro-tól kérdezném, hogy a most vásárolt, teljes címe a csomagoláson:
Kemira (GrowHow) Potassium Nitrate
a maga
Nitrogén: 13,7 %
Kálium: 38,2 %
Kálium.oxid: 46,0 %
-os tartalmával megfelel-e a standard fekete lőpor készítéséhez...???
Mert ezeket összeadva nekem 97,9 %-os Kálium Nitrate tartalom jött ki, ha jól számolom, vagy ez teljesen más & ez a termék nem alkalmas erre a célra?
Ja, meg azt mondták a mzg-i boltban, hogy a VENTILLÁLT KÉN forgalmazását betiltották... 
TI ERRŐL MIT TUDTOK, VAN ENNEK ALAPJA???
Válaszotok előre is köszönöm, tisztelettel:
Ladis. |
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
 Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
sziasztok! légyszi ne haragudjatok meg azért amit kérdezek tudom hogy utána lehet nézni sőt próbáltam is de nem tláltam tolnamegyében boltot ami állandó pirotechnikai bolt lenne és az egész évben használható pirotechnikai árúkat megvehetném ott. ezért szépen kérewm a tolna megyei pyromán társakat hogy segitsenek aki tud egy fix pyro boltot az irjon légyszi |
|
|

280 db. hozzászólás
516 pont
     Labortöltelék
2008.07.20.
PM Tag |
Jah..mellesleg még annyit hogy esetleges magas postaköltség miatt engednék a vegyszer árából. |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Hát én azt mondom, hogy írd be szépen a keresőbe, hisz itt már nagyon so kdolgot kitrágyaltak/tunk,
De lenne ehhez a magnéziumhoz egy kis megjegyzésem!
Említettétek a military voltot, illetve túraboltban is kapható a Mg, mint tűzgyújtószerszám!
Ám itt nemcsak nagyon drága, de itt is ötvözetról beszélünk, (legalábbis amit én vettem az az volt!!)
Mire 1-2 grammocskát lefaragtam szétment 3 késem, és az még forgácsi s, nem por, az lenne az igazi!
Nemtom mihez kell, flash porhoz, de ha csillaghoz inkánbb Al-lel helyettesítsd, az könnyen beszerezhető! Előzmény: #3716
|
|
|

19 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.02.
tag |
nem akarok venni még mondom col. Csak hogy tudjam hogy kitől vagy honnan szerezhetek ha esetleg kell . De mondom hogy még előbb egyszerőbbeket készítek. |
|
|

280 db. hozzászólás
516 pont
     Labortöltelék
2008.07.20.
PM Tag |
Üdv!
Csak szólnék hogy anyagi okok miatt lehet megszabadúlnék pár száz grammnyi stroncium-nitráttól...1000Ft/100g áron.Akit érdekel dobhat e-mail-t.Lehetőleg jelölje meg az illető milyen nicken fut centeren...és nagyon amatőr "öngyilkosjelölteknek" nem vagyok hajlandó eladni semmit.Ezt előre leszögezem! |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
B.B., jól beszélnek. Előbb mutass valamit, aztán keresd fel Blaze-t, vagy engem, és tárgyalhatunk nitrátok beszerzéséről. |
|
|

19 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.02.
tag |
constantine: nem szeretném még használni mert egyelőre tényleg csak ilyeneket csinálok(mármint lőport meg flasht).Csak azért kérdeztem mert olvastam hogy nagyon nehéz szerválni, és hogy később már tudjam hogy hol találok.
weasley: bocs a kereső akkor jutott eszembe mikor már elküldtem. Aztán olvasgattam itt a fórumon hogy sok helyen írták hogy kereső! És akkor jutott eszembe hogy én is megtehettem volna . Úgyhogy bocs legközelebb azzal indítok |
|
|

311 db. hozzászólás
322 pont
   Haladó
2007.04.10.
tag |
KERESŐ!!
Egyébként vegyél Evilblaze-től. De ha még pár ilyen kérdést felteszel, biztos nem ad el neked! |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Hát az már egy kicsit problémásabb lesz! Azt Magyarországon sehol sem tudsz venni. Külföldi cégek viszont olcsón árulnak Sr(NO3)2-t, csak a szállítás húzós egy kicsit... Amúgy minek az neked? Szerintem ha még kezdő vagy kezdjél azzal, hogy csinálsz lőport, flash port. Ezek az alapok, a Sr(NO3)2 már profiknak való játékszer piros csillaghoz. Bár nekem mindegy... |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 16
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471690
Látogatók ma: 368
|