830 db. hozzászólás
410 pont
    Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Evilblaze! Pot ezt akartam megvalositani. Azért kérdeztem töled mi van a gyufa fején. Én egy karton gyufát forrró vizben áztattam egy orát és leszürtem a pálcikákat leforraltam rola a vizet és a napon szárad. Már ki is száradt volna ha nem eset volna rá essö. :D
A foszfort mire lehet használni? (Öngyilkoságon kivül még mielött egy pihent agyú ezt mondaná) |
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Itt a nyár, idő mint a tenger, kéne tűzijátékozni. De van egy szokásos bökkenő: klorát. Kicsit körbeérdeklődtem az országban és van egy kis baki. A mindenki által keresett klorát erősen hiánycikk. A perklorát még inkább.
Hamarosan kipróbálok egy pár módszert klorát készítésére. Mindenféle ötlet van. Hipokloritok bontásától a kloridok oxidációjáig, ha van épkézláb ötletetek, akkor írjátok meg!
Addig is van egy alternatíva: a gyufafejek tartalmaznak egy pár dolgot, többek között kálium-klorátot is (40-55%-nyi mennyiségben). Az itt található klorát kinyerése a következő módon történik:
A gyufák fejét egy kis vízmentes acetonban vagy nitro hígítóban megmossuk (ez leoldja az NC lakkot és így a gyufafejek könnyen leesnek). Az így kapott gyufafej port beleöntjük egy üveg edénybe, felöntjük egy kis vízzel (5 centi magasan lepje el), majd forraljuk egy pár percig. A forró víz tetejére néha feljön ilyen habos cucc, azt szűrjétek le, az nem kell. A kapott oldat alján még mindig van egy kis por. Na ezt a port ki lehet dobni, stabilizáló anyagok és egyéb dolgok vannak benne. A lét egy szűrőpapíron átengedjük (még melegen), kiszűrjük belőle az esetleges szennyezéseket, majd kiöntjük egy tálcára. A tálca tartalmát hagyjuk egy pár napig száradni és voalá, lőn klorát. //Fontos, hogy a szárító edényünk műanyagból vagy üvegből legyen, nehogy a klorát szétszedje.
Ajánlott nagy mennyiségben dolgozni a gyufafejek mérete miatt, de ne kételkedjetek a módszer működik, már egy páran készítettek így klorátot.
//Az esetleges "klorátgyártóktól" átvenném a fel nem használt gyufásdobozokat, pontosabban a dörzsfelületeteket. Cserébe lehet kapni mindenféle dolgot, megegyezés szerint. |
|
|

145 db. hozzászólás
34 pont
 Tud valamit
2009.05.28.
tag |
És a napon való szárítás mennyire célravezető? |
|
|

145 db. hozzászólás
34 pont
 Tud valamit
2009.05.28.
tag |
Ez egyértelmű constantine!
annyi kérdésem még volna, hogy pontosan nem derült ki számomra, hogy az ammónium nitrát+ cukor keveréket, ugyan úgy össze kell főzni mint a Candyt??? Vagy csak nagyon finom porrrá őröljük, és úgy hozzá egy kis paraffin és gyújtás??? |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Attól hogy kezdő még lehet annyi józan esze és felelősségérzete hogy nem csinál olyan robbanóanyagot amivel csak pusztítást lehet véghezvinni és pyrotechnikai célokra alkalmatlan. Csak mondtam neki hogy ez veszélyes.. |
|
|

145 db. hozzászólás
34 pont
 Tud valamit
2009.05.28.
tag |
Köszönöm constantine a figyelmeztetést! Mindenfajta olajos keveredést igyekszem elkerülni! |
|
|

145 db. hozzászólás
34 pont
 Tud valamit
2009.05.28.
tag |
Füstbombiba kell! nem akarok én robbantgatni! |
|
|
|
>>Vegyészfórum