A másodperc ajánlata: Inka 24000 Ft

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Ez a NurdRage gyerek most kiverte a biztosítékot. A lítiumos videója se volt semmi, de ez a kénsav előállítás viszi a pálmát.
Ha már mindenképp kénsavat akar csinálni az ember, akkor miért a lehető legbonyolultabb módszert választja? Az SO2 generátora jó ötlet, ezt a módszert tényleg jól lehet használni, de az a rész amikor a keletkező SO2-t valamivel oxidálja, na az nem semmi. H2O2-ből 35%-nál töményebbet errefelé macerás beszerezni vagyis ebben az esetben simán lehetne venni akkusavat is helyette, mert annál töményebb nem nagyon lesz. A salétromsavas meg szintén egy tök jó dolog, csak a salsavat szintén macerás töményen beszerezni. //és nincs ez másképp az óceán másik oldalán se.
Valami elmebeteg kipróbálhatná azt a módszert, hogy KMnO4-es akkusavas oldatba nyeletünk el SO2-t Kicsit szennyezett lesz kálium meg mangán-szulfáttal, de nembaj, belefér a technikai tisztaságba
//Valaki tud mondani valami konkrét adatot arra, hogy katalizátor nélküli sok száz fokos SO2 meg O2 hány százalékban produkál SO3-mat? Előzmény: #3778
|
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Én ennyi pénzt nem dobok ki, várok a szerencsére, egyszer biztos kapok olcsón kvarc csövet, ha másnem akkor valami fém csőbe csinálom, a vas vagy réz csövet nem hiszem h megtámadja, főleg ha száraz...
Kompresszort amúgy nem nehéz szerezni, ahol bontanak hütöt vagy MÉH telepen biztos van, bár lehet nem olcsó, szeritnem vaterán is van, ha szerencséd van 1ft-ér is van :D
Én próbáltam kén olvadékkal is..nem könnyű begyújtani és lángban tartani (sajnos :@)
Azt nem tudom mennyi ként csináltam...vagy 50-100g biztos volt a lombikban, úgy csináltam h gázégővel szépen előmelegitettem olyan 200 fokra, aztán próbáltam gyujtani (KÜLÖNBEN FENÁLL A REPEDÉS VESZÉLYE) mert ha fujatod neki a levegőt sokkal nagyobb hővel fog égni, ha előmelegited biztos nem reped szét.Am azon is gondolkoztam h valami oxidálószert kéne mellé keverni, sokkal jobb lenne a reakció...csak nem tudom mi kéne mellé ami olcsó is és nem szivja magába a szulfid, szulfát, szulfit ionokat...
De azt hiszem a borkén savval is fejleszt SO2-t de az megint nem olcsó megoldás nagy mennyiségben...
Ja és én a reakciót nem járattam sokáig, én csak arra mentem h házilag meglehet-e csinálni "könnyedén" sajnos folyékony SO3 nem jött belőle...De a levegőben nem éreztem SO2-t csak egy gyenge köhögtető gázt, mint ami a tömény kénsav forralásakor van. ja és nagyon sürü fehér ködös füst jött a cső végéből szóval tuti SO3 lehetett.
|
|
|

512 db. hozzászólás
136 pont
    Pirotechnikás
2008.03.30.
PM Tag |
Nem rég terveztem énis egy SO3 fejlesztőt, de megint csak a pénz miatt tettem le róla... Itt tudsz szerezni kvarc üvegcsövet a katalizátornak: www.csonkaglas.com Meg itt le is gyártanak neked amit akarsz, gondolom jópénzér'. Amúgy azt vettem észre, hogy ha a felhevült kén mellé bedugsz mondjuk egy gyujtópálcát, könnyen begyullad. Sok sikert hozzá |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Pár g-t én tudok el eladni neked potom pénzért.Csak vegyük fel centeren kivül a kapcsolatot, irj e-mailt vagy adj e-mailt és irok én.
Az ötleted elvileg jó.
Bár az akváriumpumpa nem tudom mennyire gyorsan adagolja az oxigént, az biztos hogy kompresszoral müködik az eljárás én próbáltam.
Én úgy csináltam, h egy lombikba szórtam pár kanál ként. majd egy kevés kénlapot összefogtam, a kompresszort bekapcsoltam, meggyujtottam a kénlapot, belenyomtam a lombikba majd azonnal rányomtam a kompresszot, sajnos volt amikor nagyon sokat kellet kinlóni h begyulladjon, de volt amikor sikerült
Az SO3-ről annyit, h azt sem nehéz megcsinálni, nekem végülis megvolt hozzá a 450 fok, mert keletkezett fehér ködös gáz...biztos h az volt, más nem csinál ilyet (tudtommal).
De én azt ajánlom neked h a SO3-t ne a vizbe, nyelesd el hanem cseppfolyosidsd, nem is tom, 40-45 fok körül forr, nem nehéz folyadékká alakítani...
Ha gondolod tömény kénsavat is tudok egy keveset olcsón adni, erre a célra.
Ha nem kvarcüveggel csinálod, azzal feltétlen vigyázz, hogyha kikapcsolod a rendszert NE vedd el azonnal a hőforrást a katalizátorcsőrről, mert szétfog repedni!!
Fokozatosan kell lehüteni vagyis néha elveszed a lángot, csökkented a lánghőmérsékletet stb. Előzmény: #3772
|
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Próbálkozott itt már valaki kénsav előállításával a kontakt eljárással? Milyen eredményekkel?
Én a következőkre gondoltam:
Egy csiszolatos erlenmeyer lombikba ként teszek, majd alulról egy elektromos főzőlappal melegíteni kezdem. (Ha nem gyullad be magától, még nem tudom, hogy gyújtanám be, esetleg egy kis tiszta oxigénnel.) A csiszolatba egy "vákuum elszívó" (ilyen, csak a hüvely nem hajlítva lenne hozzákapcsolva, hanem függőlegesen) lenne beletéve. Az olívás csatlakozón keresztül egy akváriumpumpa segítségével levegőt pumpálnék be, melynek egy része reményeim szerint reagálna a kénnel, a másik része pedig a vákuum elszívó hüvelyébe dugott csatlakozón keresztül egy kb. 3 cm átmérőjű, 20cm hosszú üvegcsőbe jutna. Az üvegcső alján vörös vas-oxid lenne katalizátorként (vagy ha tudok szerezni V2O5-öt, akkor az). Ha jól gondolom, a kén-dioxid (vagy legalább egy része) kén-trioxiddá válna, amit vízben nyeletnék el. Azért nem kénsavban, mert csak akkusavat tudnék szerezni, de azt le kéne forralni, ráadásul szennyeződések is vannak benne.
A lombikot és az üvegcsövet igény szerint melegíteném egy gázégővel / elektromos főzőlappal vagy hűteném egy erős légárammal.
A reakcióhoz elméletileg 450°C az ideális, amit a boroszilikát üveg szerintem ki is bír.
Valaki esetleg tud vanádium-pentoxidot szerezni? Azúr kb húszezerért ad egy kilót, de az nekem árban és mennyiségben is sok. |
|
|

175 db. hozzászólás
69 pont
  Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Na király, kössz a válaszokat!
Akkor holnap megyek és beruházok, mert nem győzöm ping-pong labdával, illetve a dextrin egy fo$
[4 napja szárítok ilyen melegbe egy TT-t amit dex-el ragasztottam ...] |
|
|

175 db. hozzászólás
69 pont
  Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Sellak fél kiló 2 ezerét megéri??? |
|
|
|