19 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.07.02.
tag |
Helló emberek! Tudom hogy elég hülye kérdés de most megnéztem a nagybecsű KERESŐT de ott sem volt leírva. Valaki le tudná írni hogy Gödöllő közelében hol van gazdabolt?Vagy ha ott sehol sincs akkor bp. van e a 21. vagy a 14. kerületben és ha van akkor hol? |
|
|

162 db. hozzászólás
 Kutyul
2009.03.21.
kitiltott |
Hát 1. ajánlom a keresőt!!!!!!!!!!!
Nem arra van a topic, hogy mindent 10-szer leírjunk
Egyébként meg gazdaboltban is igen vegytisztát találsz, de ha biztosra akarsz menni az educentertől tuti tudsz RENDELNI vegytisztát! |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Sziasztok!
Tud valaki valamilyen információval szolgálni arról, hogy az AZÚR-ban lehet-e rendelni kénport postai úton, esetleg valaki rendelt már ilyen módon?
Ha ott nem akkor mely üzletektől lehetne rendelni tiszta 100%os kénport, vagy legalább ventilált kénport?
Csakelfogadnék 1-2 e-mailcímet ezektől az üzletektől... !!!
Köszi, üdv:
Ladis.
U.i.: Ja, ment e-mail Evilblaze... |
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
Még egyszer mondom: a videóban nem akkumulátor, hanem egyszerhasználatos elem szerepel
<< Igen és a youtube videók szerint a candy füstbombát is lehet színezni stb stb.. >>
Na azért jópár videó van a lítium-víz reakcióról, és nagyjából egyezik a lítium kinézete és reakcióképessége az elemből kitermelttel. Itt egy pár példának:
http://www.youtube.com/watch?v=8ypUVpwgcAA
http://www.youtube.com/watch?v=Ft4E1eCUItI
http://www.youtube.com/watch?v=cvArzOLrQoA
Ezt meg a videó készítője írta:<< it's battery grade, so it's probably extremely pure. Sometimes battery grade materials are even purer than research grade. >>
<< előbb venném meg az azúrban >> Nem hiszem, hogy kiadják.
Ja, és szétboncoltam egy ilyen elemet, mint ami a videóban volt, és tényleg ilyen anyag van benne.
Mindegy, részemről téma lezárva, nem vitatkozom ezen többet.
Előzmény: #3759
|
|
|

792 db. hozzászólás
531 pont
    Labortöltelék
2006.03.05.
tag |
<< Na azért ezt ne próbáljátok ki, nagyon nem humoros amikor az arcodba robban egy akkumlátor...... >>
Egyrészt a videóban nem akkumulátor volt, hanem "egyszerű" lítiumos elem. Nekem úgy tűnik, hogy viszonylag biztonságosan szétnyitható, csak arra kell vigyázni, hogy ne zárjuk rövidre. Felelősséget azért nem vállalok.
<< Az egy dolog, hogy van benne elemi lítium, de azt azért rakjuk hozzá, hogy nem tiszta az ami benne van, legalábbis ami a videón látható akksiban volt az tuti nem volt tiszta. >>
Egyik hozzászólásában írta az illető, hogy az elemekben használt anyagok néha tisztábbak a kutatásban használtakkal.
<< Amint széttekertem a belső részét rögtön kifehéredett a lítiumszalag. >>
A videón látott lítiumszalag megfeketedik a levegőn. Amit én kitermeltem az is megfeketedett. Valamint a youtube-on (nem elemből kitermelt lítiummal) elvégzett kísérletekben is feketének látszik a lítium.
<< A másik dolog amit megcsináltam az az volt, hogy egy műanyag csíkra amin még volt egy kis lítium, arra egy csepp vizet dobtam. Robbanékony volt Egy másodperc alatt végigégett a szalag (szép piros lánggal). Vagyis a fém lítium nagyon nem hasonlít reakciókészségében a videón látottakhoz. >>
A videón látható reakciókészség nekem úgy tűnik, hogy megegyezik az egyéb videókon látottéval.
<< A másik nagyon fontos dolog meg az, hogy ezekben az akkumlátorokban nagyon kevés lítiumot használnak az ára miatt, így nem éri meg az ilyen, a videón látott "kitermelés". >>
Valóban drága egy ilyen elem kb. 500-1000 Ft, ezzel nem is tudok vitatkozni. De szerintem akinek csak egy-két kismennyiségű kísérlethez kell (mint nekem), annak megéri.
<< //Ja és nem tudom, hogy ez a jóember hol gondolta a lítium tárolását, mert könnyebb mint az olaj, így nem lehet úgy tárolni mint pl a káliumot a sulikban. >>
A videóban megemlíti, hogy ő egy légmentesen zárt valamiben tárolja. Én petróleum alatt tárolom, egy rézdarabbal lesúlyozva.
Egyébként itt szeretném megemlíteni, hogy az illető (saját állítása szerint) egy kutatólaboratóriumban dolgozik. Ezt szerintem alá is támasztják a videói.
Előzmény: #3756
|
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Na azért ezt ne próbáljátok ki, nagyon nem humoros amikor az arcodba robban egy akkumlátor......
Az egy dolog, hogy van benne elemi lítium, de azt azért rakjuk hozzá, hogy nem tiszta az ami benne van, legalábbis ami a videón látható akksiban volt az tuti nem volt tiszta. Ezt régen én is megcsináltam, csak ennél sokkal drágább és jobb akkumlátort kaptam szét. Az egy nokia gyártmányú műremek volt és finomanszólva nem a videón látható dolgokat tapasztaltam:
Amint széttekertem a belső részét rögtön kifehéredett a lítiumszalag. Ahogy levegő érte, rögtön lehetett látni, hogy oxidálódik. A másik dolog amit megcsináltam az az volt, hogy egy műanyag csíkra amin még volt egy kis lítium, arra egy csepp vizet dobtam. Robbanékony volt Egy másodperc alatt végigégett a szalag (szép piros lánggal). Vagyis a fém lítium nagyon nem hasonlít reakciókészségében a videón látottakhoz.
A másik nagyon fontos dolog meg az, hogy ezekben az akkumlátorokban nagyon kevés lítiumot használnak az ára miatt, így nem éri meg az ilyen, a videón látott "kitermelés". Vannak olyan katonai telepek amikben nagy rögnyi lítium van, de az is hihetetlenül sokba kerül és azt valahogy nem osztogatják az utcasarkon. Van jobb módszer lítium előállítására, de azt nem írnál le, hogy ha nem baj.
//Ja és nem tudom, hogy ez a jóember hol gondolta a lítium tárolását, mert könnyebb mint az olaj, így nem lehet úgy tárolni mint pl a káliumot a sulikban. Előzmény: #3755
|
|
|

2444 db. hozzászólás
    Őstag
2006.02.15.
moderátor |
Épp most néztem meg könyvben. Tényleg kiolvasztják (az olvadáshoz szükséges hőt sokszor a kén egy részének elégetésével nyerik), az olvadt ként csöveken keresztül hozzák a felszínre, majd desztillációval tisztítják. Tanulság: egy kénüzemet körülbelül 20 kilométerről felismersz a szaga meg a növényzet hiánya miatt.
A desztillációs tisztítás ha nem semleges gázok mellett történik, akkor ciki van
Ja és a foszfort meg a ként ha lehet, akkor ne hasonlítsd össze, nagyságrendi különbségek vannak közöttük. Láttál már ként üveg alján tocsogni a kénsavban? Mert én még nem, ezzel szemben foszfort már láttam foszforsavban állni....
Ja és mellesleg a klorát már szerves anyagok jelenlétében is hajlamosabb bomlani, nem kell annak különösebben imádkozni, hogy csattogjon a dörzsmozsár falán.
//Ha be tudsz mutatni nekem egy szabályos mérést miszerint 100g kénnek a tömege mennyivel változott 1-2 hónap-év alatt a levegőn az oxidáció miatt, akkor lehet szó vitáról, de egyenlőre maradjunk annála verziónál, hogy a kén nem fog kénsavvá alakulni a levegőn nagy mennyiségben. Előzmény: #3749
|
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 17
Ebből tag: 0
Látogatók: 1471691
Látogatók ma: 369
|