1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Ok. akkor hétfőn!
THX, üdv:
Ladis. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
   Haladó
2005.12.18.
tag |
Föld alól, megolvasztják és kiszivattyúzzák.Nem lehet savtalanitani, bár lassan oxidálódik, de elég a KClO3-nak hogy reaktiv legyen, a vörösfoszforral szintén ugyanez a helyzet, stabil anyag, tök egyszerűnek néz ki, átmoshatod akárhányszor vizzel, levegőn oxidálódik, P2O5 lesz rajta és nedves lesz ha levegőn hagyod, a KClO3 ezzel még érzékenyebb lesz. Előzmény: #3748
|
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Szia Evilblaze!
Igényt tartanék a kénporodra!
Utánvétellel el tudnád küldeni?
Légyszives én mint első "igénytartó" ne add oda másnak....!
Am. az "Azúr" az mi, milyen bolt & hol van? (gondolom Pest)
Még egyszer tényleg érdekelne a kénpor, utánvétellel....
Köszönöm, üdv:
Ladis. |
|
|

894 db. hozzászólás
217 pont
     Pirotechnikás
2009.05.22.
tag |
Magyarországon is lehet vegyszert kapni csak kicsit drága, már ami a különlegeseket illeti! Én vegyszereim zömét egy tanszerellátó kp.-ból rendeltem. A kémia szertárak polcaira is ezektől a cégektől kerül rá a vegyszer. 300 gramm kén 650 Ft. A klorát már nagyon drága (50g 1800 Ft) meg a különlegesebb fémsók is drágák ( Sr(NO3)2; Ba(NO3)2 stb. )
de az alap felszerelést a kezdésnek olcsón meg lehet venni. |
|
|

1565 db. hozzászólás
141 pont
     Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Se Blaze, se Master nem vagyok, de szerintem válaszolhatok helyettük. Én ugyan azt a kno3-at használom már jó ideje, elkoptattam már vagy 35 kg, és semmi gond.A szokásos adag kno3-hoz rakj pluszba 1.2%ot és tökéletes lesz. Bár nélküle is. Tudtommal (és erre ne igyál savat) a ventilált kén már csak a raktárkészletek erejéig kapható, van helyette szartse érő 80%-os granulált kén. Nézegesd a webáruházakat, hátha szerencséd lesz, esetleg gyógyszertár, de az rohadt drága |
|
|

1281 db. hozzászólás
280 pont
    Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Tisztelt Evilblaze!
Köszönöm szépen hozzászólásod & felvilágosításod...
Amúgy jogos, h. "tanuljak kémiát", de sajnos nem volt, meg nincs is időm vele foglalkozni, mivel dolgozó & egyben tanuló ember vagyok...
A másik, h. szóval akkor nem vettem szart ugye, mert (nemtodom, h. te hogy számoltad ki), de akkor az a "98,8 %"-os KNO3 tartalom nem rossz tudtommal...!?
A másik, pedig, h. PyroMastertől kérdezném, h. ha "Amúgy továbbra is gond nélkül beszerezhető" -a VENTILLÁLT KÉN", akkor most mi az igaz abból, hogy betiltották, vagy ha ténylegesen is így van, akkor honnan tudnék hozzájutni ehhez (mármint: VENTILLÁLT KÉN-hez), vagy ha nem a ventillált kénhez, akkor milyen egyéb tiszta kéntartalmú szerhez, ami alkalmas lenne a lőpor készítésére...!? (Tudtommal a kénlapocskákból igen kevés nyerhető ki & amit le is tudunk szedni róla, az meg nem teljesen "vegytiszta" kén)!?
Köszönöm:
Ladis. Előzmény: #3731
|
|
|
68 db. hozzászólás
1 pont
 Zöldfülű
2009.07.01.
tag |
tényleg bocsánat már előre is bocsánatot kértem |
|