577 db. hozzászólás
41 pont
Őstag
2008.11.12.
moderátor |
Hy.Mit értesz anyagon?gondolom a készet.Akkor szerintem rossz helyen keresgélsz,nem hiszem hogy bárki is eladná a kész alapanyagait főleg 1-1 kg-ot ,egy kupakbombihoz minek 2 kg anyag?? Nincs kedved pénzt kiadni érte??Akkor ez nem a te hobbid lesz,épp ez a lényeg hogy te állitod elő,mert ha van minden akkor bárki összerakja 5 perc alatt.Na de sok sikert az üzlethez.ezzel nem a kedved akarom elvenni csak itt nem divat a kész anyag eladása!!
Ez egy hozzászólás a(z) "anyagok" című blogbejegyzéshez. |
|
|
58 db. hozzászólás
3 pont
Zöldfülű
2008.04.23.
tag |
hát igen tudtam hogy írni kell egy blogot...mert mindenki mást mond...
valaki mondta hogy az ilyen reklám újságok is jók de az nekem nem jött be...vagy alig veszi föl a nedvességet vagy ronggyá ázik onnantól meg bukta...maradok az ilyen Vas népe stílusnál az eddig bevált
préselőst kipróbálom bár a szokásos eljárás jobban tetszik...
nekem lényeg hogy gyorsan meglegyen viszonylag egyszerűen de a minőség is jó legyen...
Ez egy hozzászólás a(z) "Héjak" című blogbejegyzéshez. |
|
|
1281 db. hozzászólás
280 pont
Pirotechnikás
2009.06.06.
moderátor |
Én ezt a préselőst próbáltam, de valahogy nekem nem jön be...
Kis segítség: Az 50 mm-eshez jó sablonnak a ping pong labda, a 75-öshöz meg a tenisz labda folpack-kal bevonva (így nem ragad hozzá a papír). => nem sok réteg kell a 2 előregyártott fél héjakra +-ba, (ami majd összefogja az egészet) & így hamar elkészül & meg is kapja az ideális falvastagságot.
Az első 75-öseimnél egy karácsonyi díszgömböt használtam sablonnak
Vízüveges módszert használom, előre beáztatva a barna csomagoló papír, így lesz a legkeményebb az előre gyártott héj.
Az újság papír is ideális (fekete-fehér), meg minden papír, ami jól szívja a nedvességet.
Az enyvszalag is jó, de azt nehezebb beszerezni, meg eléggé vékonyka a vastagsága ezért több kell belóle...
Ez egy hozzászólás a(z) "Héjak" című blogbejegyzéshez. |
|
|
29 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.10.01.
tag |
Ja, hát olyan adapter nem nagyon van ami 220v ot ad. Egyébként nem minden DC blokk ablaktörlőmotor ám. Szerintem csak a csigakerekes hajtómű miatt preferálják őket. Ami nagyban redukálja a fordulatot viszont nagy forgatónyomatékot biztosít. A gond az hogy ezeket a mechanikákat nem folyamatos üzemekre tervezték. Persze bírja azt is, egy darabig... A DC blokkok előnye a könnyű szabályzás, hátrányuk a magas ár. 240 vagy 400 V-t is lehet használni, de akkor nem árt ha észnél van az ember. A folyamatos üzemre tervezett motorokat általában gyárilag ellátják megfelelő hűtéssel.
#### CSERÉLD LE A KÉPED VAGY KI LESZEL RAKVA #####
moderátor: zoltan1314
Ez egy hozzászólás a(z) "Mérföldkő" című blogbejegyzéshez. |
|
|
577 db. hozzászólás
41 pont
Őstag
2008.11.12.
moderátor |
A 12 v os ablaktörlő motor nem nagyon szereti a hosszú járatást,felmelegszik.Ez hűtőventillátor alkalmazásával kiküszöbölhető,de akkor is figyelni kell rá!!mindenképp akksiról üzemeltesd,vagy egy szabályozható töltőről,már lehet elég jókat kapni készen.500 g anyag őrléséhez plussza a golyók már kell egy komolyabb motor,az ablaktörlő moci nem fogja birni,oda már kell a 240 v os.
Itt a legnagyobb gondot a fordulatszám eltalálása szokta okozni,vagy áttétellel vagy ford.szabályzó kell.Én egy régebbi orosz klima motort használok,dupla tengelyes, 240v os,35 W os és bivaly erős,enne is kis pc ventillátor adja a hűtést.
Ez egy hozzászólás a(z) "Mérföldkő" című blogbejegyzéshez. |
|
|
741 db. hozzászólás
238 pont
Piromán
2009.05.17.
tag |
hát igen.a recepteket a receptekhez kéne írni ha ne tévedek.amugy meg minden "kezdő" (ha nem vagy kezdő akkor rád ez nem vonatkozik,csak ugy álltalában) azt hiszi hogy az ilyen pyros cuccokat feldobhattya néhány gyufafejjel.hát sz@rt.
Ez egy hozzászólás a(z) "Magamról" című blogbejegyzéshez. |
|
|
102 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2010.01.11.
tag |
ok bocsi dancsi22 remélem elnézed...
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Csá! Ha nemtévedek matyika! Azért megkérdezhetél volna hogy beteheted e a receptem. Amugy a klorát al-flest kicsit elirtad mert én nem igy montam! A kiszürés is kimaradt és minek bele 30 szál gyufa?
|
|
102 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2010.01.11.
tag |
Fórum és ott a beszerés blog!
Ez egy hozzászólás a(z) "help" című blogbejegyzéshez. |
|
|
11 db. hozzászólás
Zöldfülű
2009.12.29.
kitiltott |
lehet hogy már irták de felmész a pyromaster.extra.hu ra és ott megtalálod.
Ez egy hozzászólás a(z) "help" című blogbejegyzéshez. |
|
|
1945 db. hozzászólás
195 pont
Őstag
2006.12.19.
moderátor |
ltep hozzászólásában ott vannak a vulkán elegyek.
Ez egy hozzászólás a(z) "Füstbombaa" című blogbejegyzéshez. |
|
|
489 db. hozzászólás
Hobbista
2008.02.20.
tag |
Mert nincs sajnos se a pspmen se a laptopomom.
Ez egy hozzászólás a(z) "2009-2010-es Szilveszterem" című blogbejegyzéshez. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 1
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605111
Látogatók ma: 181
|