836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Én kiszárítottam, de nem biztos h kell. Felvágod a taplót 1-2 cm-es szeletekre, és ráteszed a radiátorra/konvektorra. H-h nincs fűz, szomorúfűz pl szinte mindenhol van, de ha vannak felétek erdős részek, gondolom onnan van a tapló, akkor lehet találsz fehér füzet is, pláne ha vízpart is van. De láttam egy táblázatot, az pl a nyírt a mogyoróval egy szintre sorolja, szóval elvileg a nyír is jó |
|
|
149 db. hozzászólás
60 pont
Tud valamit
2010.11.16.
tag |
lehet kipróbálom ma vagy holnap a taplót most van itthon 4db nagyobb ami szépen ki van száradva és tudok egy helyet ahol elég sok van
De lehet szenesíteni ha még nem száradt ki rendesen?????
az a probléma hogy én fűzfához csak úgy tudok jutni a 20km-ert utazok de mogyoró van az udvarba meg 4 km re tőlünk
én főleg mogyoróbol szoktam csinálni de van tapló is rendesen a környékünkön
Ez egy hozzászólás a(z) "Lőpor összehasonlítás: 1. Rossz bambuszos, 2. Fűz, 5 óra malom, 3. Taplós, 5 óra malom" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
836 db. hozzászólás
61 pont
Pirotechnikás
2010.11.15.
moderátor |
Igaz h a fűz gyakoribb, de lesz taplóm bőven, öregebb nyíresekben egész sok van, és nem csak magasan. Annyit még a videóhoz, h az összes BP száraz módszerrel készült, egyszer mákdarálózva, utána malom. A Col féle főzőssel biztos sokal jobb lenne az erdmény. A bambuszos azért ilyen szar(pedig az volt legtöbbet a malomban, több mint egy éjszakát, ja és majdnem világosszürke) mert elb*sztam a szenesítést, jó minőségű van abból is amúgy.
Ez egy hozzászólás a(z) "Lőpor összehasonlítás: 1. Rossz bambuszos, 2. Fűz, 5 óra malom, 3. Taplós, 5 óra malom" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
149 db. hozzászólás
60 pont
Tud valamit
2010.11.16.
tag |
elég jó lett a BP szerencsére nekem már van malmom de a legelején én úgy csináltam külön-külön leőröltem a faszenet,ként,salétromot egy kő segítségével megőröltem aztán utánna mehetett egybe az egész még egy őrlésbe hú nagy meló de inkább akkor legyen már KW daráló
Ez egy hozzászólás a(z) "BP " című tűzijáték videóhoz. |
|
|
149 db. hozzászólás
60 pont
Tud valamit
2010.11.16.
tag |
én alut ha nincs otthon úgy szoktam csinálni hogy alufóliát összetépkedem és kw darálóba dobom és 6-7 percig mehet nyugodtan tudom hogy nem tiszta alu de csillagba mehet főleg (egy sajátfajtába használom) de apám szokott hozni nekem rendes aluport és már csak finomítani kell (egy ismerős esztergályos)
Ez egy hozzászólás a(z) "Evilblaze féle csillag akart lenne, arányok stimm. csak alupor helyett darált alufólia" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
435 db. hozzászólás
149 pont
Pirotechnikás
2009.04.05.
tag |
Köszönöm szépen mindenkinek,igen elkel a segitség!!!Col,már az aszonyt is befogom,nem tiltakozik!!!Igen levi Amadé-nak hivják.
Ez egy hozzászólás a(z) "Amadé enyvszalagozza a 100ast!!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
102 db. hozzászólás
4 pont
Tud valamit
2010.01.11.
tag |
Kire üt ez a fiú?
Aranyos!
Ez egy hozzászólás a(z) "Amadé enyvszalagozza a 100ast!!" című tűzijáték videóhoz. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Na akkor csak kedvet kapott hozzá? És az asszony? Ő még tiltakozik?
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 4
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605116
Látogatók ma: 5
|