3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Rutinos te vagy az én emberem! |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát igen de nem kell elvágni teljesen mert utána hogy tömítem vissza? Én arra gondoltam hogy egy nagyon forró lánggal először egyenletesen körbemelegítem, majd egy ponton egyszerűen beolvasztom. A lyuk kb 1-1,5cm kell legyen, vízzel kimosom a fényport, majd a lyukat visszatömítem, Még nem tudom mivel talán elég lesz hozzá vastag alumínium szalag, olyan amit a légtechnikai berendezések tömítésére használnak. De lehet majd valami más stoppot használok.
Bár így nem tudom csatlakoztatni a szívócsonkot, hát macerás az tuti....
Lehet mégis el kell vágni az egész csövet, és egy dugót készíteni hozzá. Köszönöm az ötleteket, eddig az ellenállás-huzalos eljárás tűnik a leghasználhatóbbnak a fénycső esetében. De lehet hogy egy huzalba 20Kv ot vezetek és az ellentétes polaritást a fénycsőre kötöm. Mikor a huzal súrlódik az üvegen a kis kisülések helyileg elpárologtatják az üveget. Ekkora feszültségen a szobahőmérsékletű üveg szerintem már vezeti az áramot annyira hogy működjön.
Valami faszályos 1W-os UV lézer megoldaná a problémát, csak sajnos olyanom még nincs
Most egy hétig nem leszek, szóval semmi pánik. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üveget mi máshogy szuktunk vágni. Fáradtolajat töltünk bele ahol akarjuk hogy eltörjőn és egy izzó 100-as szőget beletolni. Tuti modszer. |
|
|
1565 db. hozzászólás
141 pont
Őstag
2007.12.16.
moderátor |
Na akkor elmondom nektek a tutit, annó így vágtuk a 2dl-es cocás üveget pohárrá. gáz felett jól felmelegíted, fogsz egy ecsetet vagy valami szöszt és körbevizezed, de vékony sávban. legjobb a megnyálazott mutató újj, de ezt csak a nagyon bátrak. aztán egy határozott koppintás, bár az esetek többségében az sem kell, elintézi a hirtelen hűlés. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Nem értem nekem jóformán nem volt kopás! Húzd végig a vásznat párszor valami keményen, ami lejön az lejön.
A fenti képen láthatót használtam, konkrétan ezt a lapot, illetve ugyanez a márka csak durvább (jóval)
Persze volt benne egy két szemcse a durvább lapból, de elhanyagolható, A 100-asról nem kopott jóformán semmi, csak gyorsan feltelt. |
|
|
158 db. hozzászólás
47 pont
Labortöltelék
2007.01.03.
tag |
Próbáld átszitálni valamilyen lazább kötésű szöveten (pl.többszörösen hajtott harisnya) a port, vagy finomítsd tovább kvdarálóval. Válasz kisebb szemcsés, vízálló (német/osztrák, zöld színű) csiszolópapírt, arról kevesebb szemcse jut a porodba. De 100%-os tisztítás nehezen valósítható meg. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Magnálium por előálitása.
Üdv Master! Olvastam hogy álitod elő a magnálim port. Én is igy akartam megcsinálni de volt egy baki. A csiszolovászonrol sok kavics potyogott a por közé. Nagyon beszenyezte a port. Kiprobáltam papiral is (100asal) Meg vászonal is (40esel) Mindröl egy csomo jutott a por közé. Kiprobáltam fémreszelövel csak azal nem olyan hatékony mert csak kis felületen érintkezett vele.
Te milyen csiszolovásznat vagy papirt használsz? |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A teljes áramerősség átmegy jelen pillanatban a gáztéren. A trafó eredetileg 9kV on 36mA tud tehát kb 380Wos
De mivel 230V os oldalon ballasztkondik vannak, és a nagyfesz oldalon 95 mikrofarádos kondival van sorba kötve, jó esetben is max 20W mehet át azon az üvegen! Mivel az elektródák melegednek és hőre lágyuló ragasztóval van szigetelve a vákuum ezért egy vékony drótot tettem mindkettőre. Azok hosszú időn át járatva sem izzanak fel 1cm nél hosszbban a ki és belépési ponton.
Réz drótok, és nem olvadnak, tehát nem lehet nagy teljesítmény. Szerintem igen jó hatékonysággal működik.
Sajnos a látható fény tartományában is elég jól világít, lilán (a képen kéknek és fehérnek látszik)
Ha sikerül argonhoz xenonhoz neonhoz jutni akkor csinálok más színeket is. CO2 vel és nitrogénnel is próbálkozom majd.
A hosszabb cső nem akadály, egy fénycsövet fogok meglékelni, kipucolni és meg is vagyunk. Bár az üveg sérülékenysége miatt nehéz lesz megbontani, de mégnehgezebb utána tömíteni.
Azt hiszem kiolvasztom valamelyik végén, régebben már csináltam, de akkor nem volt vákuumszivattyúm
Most 2db hűtőkompi van sorba kötve. Az egyik régi magyar darab 180W os és egyedül 50 millibarig tudja levinni a nyomást. Kettő sorbakötve már 20 millibarig! Ez nagyon jó érték! Labor szivattyúk 2 millibarig is levihetik, de kb 100-160eFt egy darab. Még két kompit sorbakötök akkor talán le tudom vinni 5-ig De 20 alatt a víz kigőzölgése rohadt egy dolog. Még így is hallom ahogy felforr az olaj tetején mikor a kompresszorok elérik az 50-60C fokot. Amíg van egy csipet víz a rendszerben addig nem lehet 17 millibar alá menni, mert a víz addig forr míg kiegyenlíti a nyomást. Víz pedig van bőve bazki a levegőpben, nem is gondolná az ember. én meg naivan azt gondoltam milyen tök egyszerű vákuumot csinálni. Hát a nagy büdös fenét .
De Minden rosszban van valami jó is, az évek óta víztől tocsogó nátriumperklorátom secc perc alatt kiszáradt!
Kb 50C fokra melegítettem, amitől elfolyt az egész, de agogy a nyomás csökkeni kezdett szinte fehabzott ahoyg felfort benne a víz! 6 perc után száraz volt...
Kinek van benedvesedett Candy töltetű rakétája? |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Szabadalmaztatom az új UV világításomat. Avagy hogy csinálj UV refit befőttesüvegből
kép1
kép2 |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Így van PM fórum nem működik. A C200-as ha jól emlékszem 28mm külső átmérővel, és 140mm-es hosszal rendelkezik. |
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv! Master! A C200 rol érdeklödnék. Nem kellenek az adatai csak a külső átmérö meg a hossza. Mert motorházat szertnék neki csinálni. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 2
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605104
Látogatók ma: 174
|