1300 db. hozzászólás
142 pont
Hobbista
2007.02.24.
tag |
Master az extra fizetős lessz nemraknád át a régi oldaladat atw-re mert nekem nagyon tetszik a régi is és jó lenne másnak is szerintem! vagy a régiről minden rajta lessz az újon? |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Na bejelentem hogy hamarosan kész lesz a weboldalam! Már a finisbe vagyok, most már határidőt is merek mondani két hét! De valószínűleg előbb kész leszek, nagyjából egy hét. |
|
|
840 db. hozzászólás
158 pont
Pirotechnikás
2009.01.16.
tag |
Master! Oldalad hogy áll?
|
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A hidegbarnító folyadékok nem arra valóak hogy nagy felületen használjuk! Képtelenség olyan egyenletesen felvinni a barnító folyadékot, hogy szép legyen az eredmény. Nagy felületen foltos marad, és csak bizonyos acél ötvözeteknél, és felületeknél működik jól. Találkoztam olyan acéllal amit alig akart befogni. Amúgy a legtöbb fegyveracélon kifogástalanul működik. Szép felületed ad.
Pl az orvosi szike acélját imádja, de a vízvezeték csőre nem lehet rákönyörögni. Foltos lesz és lekopik.
A lentebbi recept melegbarnításos eljárás, nagyon jól működik, és fekete lesz tőle az acél! Nem válogat, mindent befog és szép egyenletes barnítást kapunk. Arra kell figyelni, hogy sose vegyük ki a folyadékból mielőtt elkészülne, mert ha visszarakjuk foltos lesz! És ne feledd polír fémfelület kell hozzá. Zsír és minden mástól mentes.
Melegbarnítás: 10 l víz
11,5 kg NaOH - nátriumhidroxid
0,5 kg NaNO3 - nátriumnitrát
0,5 kg NaNO2 - nátriumnitrit
130 C fokon lenne az ideális. 4 órán át.
Előzmény: #1644
|
|
|
830 db. hozzászólás
410 pont
Pirotechnikás
2008.12.30.
moderátor |
Üdv Master! Lenne egy problémám. Te vagy az egy akit "ismerek" hogy ért a légpuskákhoz. Naszoval. Kölcsönadtam a légpuskám egyik haveromnak és mikor visszakaptam láttam kifényezte a csövet! Azt kérdeztem tölle mi a faszomat csinált vele azt aszonta igy szebb. :S:S Szoval a csövön most per pillanat nincs semmi ami védi a rozsdátol. Ezt hejrelehet valahogy hozni? Olyat hallotam valakitöl hogy valami grafitos szart kennek rá. Most jelenleg átkentem idölegesen étolajal. Mit lehetne vele kezdeni?
ez az
|
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Na holnap nyomok egy tetsztet én is vinilfix-el és saját oldattal. Valamint kristályvíz mentesített eleggyel és a kint tárolttal is.
Szerintem több köze lesz a párához mint a PVC-hez. Tekintetbe véve, hogy írtad, neked egy ideig jó volt, aztán később jöttek a tünetek. Szar idő van a stroncium-nitrát pedig szeret vizet megkötni. Külsőre száraznak tűnik, de nem az. |
|
|
435 db. hozzászólás
149 pont
Pirotechnikás
2009.04.05.
tag |
Szeva Master.Tudod nekem voltak gondjaim a vörös cukros csillagelegyel.most hallom hogy másnak is besárgult az égése a pvc hozzáadása után pedig az illető vinilfix et használt.ez kezd egyre érdekesebb lenni. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Még sose próbáltam de jól hangzik, be se kell vágni teljesen a csillagokat, elég csak megkarcolni. Hátránya hoghy száradás közben úgy is szétrepedezik, bár ez nem biztos.
A másik hátrány a bombetta falának átnedvesítése, de ez is kiküszöbölhető. Kicsit nehezen száradna, de a helykihasználás tényleg jobb volna. Egy próbát megér. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 3
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605105
Látogatók ma: 175
|