307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Esetleg próbálj meg sok kondenzátort sorba illetve párhuzamosan kapcsolni, úgy megoszlik rajtuk a feszültség. 1000V-ra már lehet kapni kondenzátorokat, és nem olyan nagyon drágák. A tekercseket mi alapján számoltad? |
|
|
307 db. hozzászólás
28 pont
Labortöltelék
2005.07.11.
PM Tag |
Üdv Master! Láttam a régi oldaladon, hogy kísérleteztél magasfeszültséggel. Tesla teker építés ügyben mennyire vagy otthon? Most lehetőségem nyílt megvásárolni egy 120V/8000V trafót. Teljesítményét sajna nemtudom, de nem kis darab (25kg). Ehhez szeretnék egy Tesla tekercset csinálni. |
|
|
577 db. hozzászólás
41 pont
Őstag
2008.11.12.
moderátor |
Szeva,találtam egy hibát a Lőporkészítés nevű cikkben.
A hiba az" Első módszer" 5. bekezdés":A keletkező port, keverjük a nitrocellulóz oldószerével, majd ismételjük meg a folyamatot amíg az összes lőport nem granuláltuk." |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
A honlapomon ezentúl működik a Frissítések szekció, érdemes figyelemmel követni! Ha kész egy új cikk ott mindíg látjátok!
link |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Kösz tábornok! |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
Master! Találtam egy hibát az oldaladon: Az oldal EZEN részén az egyik zöld csillagnak az a neve hogy: Zöld csillag Kálium-perkloráttal Bárium-nitráttal, Magnéziummal, PVCvel
De a receptben ez szerepel:
KCLO4 /KCLO3......................36%
Bárium-nitrát.........................36%
Cukor.....................................32%
PVC.........................................3%
Itt hol a magnézium? Szerintem cukrot akarhattál írni. |
|
|
766 db. hozzászólás
87 pont
Haladó
2005.12.18.
tag |
Addig kísérleteztek ezzel míg valamelyikőtöknek le nem szakad valamije vagy meg nem sérül, talán ha googleba beírnátok hogy synthesis of copper fulminate egyből lenne pontos leírásotok róla....
Íme egy jónak tünő recept:
http://books.google.hu/books?id=J55D3HcgPuoC&pg=PA119&lpg=PA119&dq=synthesis+of+copper+fulminate&source=bl&ots=G4juyrBBhQ&sig=ZOm1cxCDc1u5i0pndGru1AL2R6o&hl=hu&ei=VI77S76JBcKmOJOgxf0B&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CCEQ6AEwAQ#v=onepage&q&f=false
De én a helyetekbe ilyen vackokkal nem foglalkoznék, úgy hogy ha még nem is értenék hozzá....higany-fulminát sokkal biztonságosabb. |
|
|
3664 db. hozzászólás
28 pont
Mester
2005.11.12.
PM Admin |
Hát persze mert hideg a reakció! A 70% salétromsav csak melegben 70-80C fokban fogja tovább nitrálni a higany vagy réz nitrátot.
Bár víz hatására hajlamos megdögleni. Lehet hogy a meleg víz teszi tönkre, ez esetben viszont csak bonyolult cserereakcióval állítható elő...
Megmondom őszintén az oldalnak nem az volt a célja, hogy elkészítési leírást adjon. Az adatok csak felületesek, ez csak ismeretterjesztés és nem kémiakönyv!
Nem hinném hogy bővebb információkat fogok közölni robbanóanyagok, különösen primer robbanóanyagokról. Lásd példaként magatokat, ilyen töredék információk alapján is neki mertek állni robbanóanyag készítésnek, mikor világosan le van írva az oldalon, hogy ne tegyétek, mert szándékosan hiányosak az információk!
Ezért nem lesz bővítve a robbanóanyag előállítás. |
|
|
629 db. hozzászólás
55 pont
Labortöltelék
2010.03.02.
tag |
csak most látom, hogy te is írtál, atom! Nem szeretnék rendelni tőled, de te honnan szerzel és ami még fontosabb a szerves festékednek mi a márkája? Hátha van a festékboltban is. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 4
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605082
Látogatók ma: 152
|