A másodperc ajánlata: Alap 96250 Ft
288 db. hozzászólás
57 pont
Tud valamit
2008.12.17.
tag |
Ez nem igaz! a Beluga mióta hal?? a pontversenyben kérdés volt, hogy milyen áttal a beluga és azt írtam, hogy emlős, mert utána néztem oldalakon és a válasz pedig hal lett |
|
|
512 db. hozzászólás
136 pont
Pirotechnikás
2008.03.30.
PM Tag |
Na így már sokkal jobb a hangnem, én se lettem egyből a plafonon ahogy elolvastam. Kicsiatom írta ide a linket, ezért nem gondoltam, hogy rajta keresztül kellene beszereznem. Már törölve van, szóval ebbe ne kössetek bele. A felszereléseim ennél azért komolyabbak, az anyagokat ki tudom pontosan mérni, de nem a konyhai mérőpohárral. A salétromsavat egyébként vákuumban desztillálással tudom töményíteni, ehez még nincs vákuumcsonkos desztillálóm. Amúgy onnan csak a salsav, a formalin meg a szalmiákszesz van, kénsavból a tömény az máshonnan, még régről. A külföldi fórumok olvasgatásával inkább csak a gyakorkati részt lehet megismerni, az elméletet jobbszeretem könyvből kiolvasni. Tanácsot adhattok, de azt már ne itt ne okítsuk a jónépet.
Na és még annyi, hogy most ugye a közösség felével a viszonyomat azt baszhatom szal szerintem hanyagolom a centert, már jóideje csak a közösség tartott itt... A PM fórummal nem tudom milessz, remélem nem raktok ki bár megérdemelném. Előzmény: #1705
|
|
|
278 db. hozzászólás
36 pont
Haladó
2006.10.21.
tag |
Fireman-nak:
hogy miért érdekel? mert ha esetleg elszállsz vele akkor hozzánk is jönnek és tudod nekem most ez hiányzik a legkevésbé...nem mondom azt h ne csináld...mert én is csináltam de előtte olvasgass angol nyelvű fórumokon hogy mit hogyan mennyi ideig és nem lesz akkora baj max szüleid porolnak el...meg most a jó nép azon látott fel hogy te nem bírtál Kicsiatomon keresztül beszerezni anyagoakt és ezért most mi nehezebben vagy egyáltalán nem is jutunk hozzá. és nem én vagy Kicsiatom hanem a jó nép fog meglincselni szerencse hogy messze laksz tőlük. felszerelés alatt pedig azt értjük hogy nem cska egy repedt főzőpoharad van amiben mindent csinálsz hanm kalibrált laboratóriumi üvegeszközök mérőhenger főzőpohár készel lombikok ezek nélkül HE-t csinálni nem is lehet. normális HE-hez emg nem elég 55-65%-os HNO3 de ahogy elnéztem tudásod így vissza olvasgatva nem is tudod a módszerét hogy lehet betöményíteni.
így pedig nem sokra mész és igen is szeretném tudni hogy minek akarsz neki állni hogy esetleg olyan tanácsokat mondhassunk ha már lebeszélni nem lehet amivel esetleg nem azonnal robbansz fel. azt pedig áruld már el hogy a HMTA-val és a kénsavval mi a terved?
|
|
|
1945 db. hozzászólás
195 pont
Őstag
2006.12.19.
moderátor |
Fiatalok figyelem! Pár hétig, legrosszabb esetben 1 hónapig nem leszek nethiány miatt. Addig is legyetek jók. Üdv mindenkinek, Gabtech. |
|
|
196 db. hozzászólás
21 pont
Hobbista
2008.11.17.
tag |
Engem is érdekel,+igaz, hogy néhány 2. katos termék át megy 1. katosba??-ezt hallottam! |
|
|
103 db. hozzászólás
47 pont
Tud valamit
2008.11.27.
tag |
Lehet már tudni mikor jelenik meg az új kormányrendelet? |
|
|
2444 db. hozzászólás
Őstag
2006.02.15.
moderátor |
A növények társadalma (kiegészitő olvasmány):
A növények az emberekhez hasonlóan egyfajta társadalmat alkotnak. Ez a társadalom a miénkhez hasonlóan működik, csak egy kicsit másképp. Az első és legfontosabb különbség az idő. Nálunk az idő az egy elég gyorsan telő dolog. Egy ember átlagosan 80 évet él (a nők egy kicsit tovább élnek, a XXI. század embere állitólag 120-at, én egyéb okokból várhatóan csak 40-et, de átlagosan 80 évet élnek az emberek), ezzel szemben a növényeknél teljesen más a helyzet:
Ha egy növény egy nyárra van szerződtetve, akkor az átlagéletkort (ezt a 80 évet) 80x gyorsabban éli meg. Vagyis kb 27 napig fejlődik/jár óvodába, 50 napot jár iskolába, 191 napig dolgozik és a maradék idejében nyugdijas. Ezt persze nem szó szerint kell érteni. A növények óvodája az egyenlő a csirázással/növekedéssel, az iskola alatt lehet érteni a növény teljes kifejlődését és az utolsó megjelölt szakaszt a "dolgozást" pedig érthetjük úgy, hogy ennyi idő alatt növeszt termést. A maradék időt azért nem neveztem meg, mert 60 éves kora után az ember is már nyugdijas és itt már akár mit csinálhat.
A növények elég jelentős része viszont nem egy nyárra lett tervezve, hanem több évre. Az ilyen növényekből nagyon sok féle van. Vannak olyan növények amelyek az emberekhez hasonló időre vannak beállitva, de vannak olyan növények is amik több száz évre vannak tervezve. Itt most nem számolom ki külön, de itt is nagyjából stimmelne ez a 0-6, 7-18, 19-60 és 60-80 beosztású élet.
A másik amit most még le szeretnék irni az a növények társadalma. A növények egyes esetekben egymásra vannak utalva pl. a vetésforgónál látható ültetési sorrend, de mondjuk ez egy nagyon mesterséges példa, lássunk valami egyszerűbbet: a futó növények azért futnak fel minden másra, hogy az aljzatból kiindulva egy kis napfényhez jussanak, ha sik talajon nőnek ilyen növények, akkor a többi erősebb/magasabb növényt kihasználva kell elérniük a napfényt (biztos van jobb péda is, de most igy hajnali 4 óra előtt nem jut semmi az eszembe). A másik, hogy a növények között is vannak "bűnözők" pont úgy mint itt. Ezt az olyan növényekre értem amik pl a másikon élősködnek mint a fagyöngy. A fagyöngy is megtelepszik egy fán és 4 év múlva már elhal a fa, mert teljesen tönkreteszi az idő közben elszaporodott kártevő. A harmadik pedig legyen a sárgaház Vannak olyan növények amelyek néha teljesen rendszertelenül működnek. Például az ősszel rügyező fa (lehet optimista és azt hiszi elmarad a tél) vagy a szobanövény amelyik nem a fény felé nő (lehet szeret sötétben lenni). És ilyen alapon még 1001 dolgot fel lehetne sorolni, de én ezt nem teszem, mert a hülyeségnek is vannak határai.
//Unaloműzésből irtam amig kiszáradt az ammónium-benzoát, nem megkövezni miatta, kösz! |
|
|
1085 db. hozzászólás
119 pont
Pirotechnikás
2006.10.08.
moderátor |
A sima petárdaellenzőkkel nincs baj, mert valamennyire igazuk van. A petárdának nincs nagy látvány-, de még hangeffektje sem. Olyan, mint a vakbél, ami nem jó semmire, csak egy vakbélgyulladásra... A petárda, csak arra jó, hogy megijessze az állatokat, hizlalja a mercis cigányasszonyokat, és kisebb-nagyobb sérüléseket okozzon (többnyire az emberek infantilis viselkedésének következményeképp).
Szóval a petárdaellenzőkkel nincs baj, csakhogy sajnos az emberek szókincsében a petárda egyre inkább kezd azonosulni magával a pirotechnikával, így nemigen van olyan ember, aki csak és kizárólag a petárdát ellenezné, vagyis akivel teljes mértékben egyet tudnék érteni.
Erről a halálesetről meg annyit, hogy sajnálom azt az embert, és a hozzátartozóit is, de ha fejbe tudta találni egy bombetta, akkor biztos, hogy a vetőcső fölé hajolt. Nem tudom, mennyire van kihangsúlyozva a használati útmutatóban, de valószínűleg több, mint eléggé (hisz már a józan ész is azt diktálja), hogy SOHA nem hajolunk a vetőcső fölé, maximum, ha az üres, és azt ellenőrizzük, hogy nem maradtak-e benne izzó törmelékdarabok.
Bocs a hosszú, és talán unalmas fejtegetésért, csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy ami történt, az sajnálatos, de a fickó hibájából történt, és remélem, ezt a törvényhozók (vagy mifene) is belátják, mielőtt elhamarkodott rendeleteket hoznának az ilyen termékek korlátozására, hogy némiképp csökkentsék az emberek amúgy alaptalan vágyát valamiféle "retorzió" után. Előzmény: #1699
|
|
|
489 db. hozzászólás
Hobbista
2008.02.20.
tag |
Lehet hogy jovore mar nem talakozunk itthon vetocsovesekkel.Istenem ehhez esz kell hogy egy legalis gyari termekkel kinyirjad magad.Tudjatok mikor lesz itt olyan mint a szlovakoknal hogy azt losz amit akarsz egesz evben?Majd ha eso helyett telepek potyognak az egbol. |
|
|
|
>>Vegyészfórum
>>Kiülő
Online felhasználók: 0
Ebből tag: 0
Látogatók: 3605127
Látogatók ma: 16
|