Köszi szépen a segitséget !én is találtam 3 fajta arányt a neten Shimizu is sokat foglakozik a dologgal de bővebben sehol sem részletezik.Ezért gondoltam hogy elkezdek vele foglalkozni kifejlesztem a pontos arányokat.3 fajta keveréket készitettem mindegyiket probáltam több kevesebb sikerrel.egyszer sikerült egyszer nem.Mint irtad a por finomságát hogy nagyon finomnak kell lenni.a vége fele én is erre gyanakodtam.Először mogyoró szenet használtam,azzalis sikerült párszor,majd fenyőre váltottam .ott is voltak jo eredmények,de egyszer kialakult az izzó csepp egyszer nem.Majd találtam egy receptet ahol fenyőgyanta kormot adagolnak még hozzá most ezt tesztelem.A malmozást is tovább fogom végezni hátha javit az eredményen.A mennyiség pedig a net szerint 0.08-0.1g irják.Ha jutok valami érdemlegesre közzéteszem az eredményt!
Régen olvastam erről a cuccról, de még nem volt alkalmam se beszerezni, se kipróbálni. Nagyon jó kis egyszerű látványtermék.
Tulajdonképp ultrafinom lőpor, mégfinomabb speciális faszénnel egy kis selyempapírba tekerve.
Mint már említettem a faszén a lényege az anyagnak. Itt kivételesen fenyőfából készült faszenet kell használni. A gyanta után marad valami a szénben amitől így szikrázik a keverék.
Na szóval a következők kellenek:
kálium-nitrát
kén
és a speciális fenyőfaszén
Az összetevőket nagyon finomra összeőrölöd (itt a nagyon finom, az tényleg nagyon finom por) a szén az különösen finom por legyen, majd az egészet összekeverve újra ottfelejted egy jó időre a malomban.
Mennyiségre az anyagból nem kell sokat használni. A selyempapírba egy grammnál kevesebbet beleszórsz és az már tökéletesen fog működni. Csak beleszórod a port, összesodrod a papírt és gyújtható is.
A keverék a fenyőből készült faszén és mivel nincs granulálva, ezért lassan fog égni és nem fogja gyorsan megégetni a kezed. Persze a kis csillagszórón a papírt jól össze kell sodorni, mert a rések mentén gyorsan felkúszhat a láng, de segond.
Ja és az arányok: /ezeket most találtam neten egy megbízható honlapon így működnie kell/
KNO3 52%
kén 20%
faszén 28%
//Akár mennyire egyszerű attól még lehet veszélyes. Mivel nem kipróbált termék, ezért nem ajánlom senkinek se, csak leírtam róla amit tudok. Lehet, hogy felrobban az egész. Nagyon nem valószínű, de minden megtörténhet. Csak óvatosan!
Az srt rejtélyére fény derült Ez az ffdshow, vagy a VLC biztos megoldja a kép poroblémát? Nekem eddig nemnagyon volt rossz tapasztalatom a windows mediaplayerrel, de ezekszerint csak alacsonyak az elvárásaim Na szedek vhonnan mindjárt egy VLC playert és meglássuk, mi lesz.
Szerk.:
ÁÁÁÁ, Gabtech isten vagy!! Profin müxik a dolog. BSplayer+ ff akármi- vel megy a film szépen. Mondjuk ez a BS nekem annyira nem szimpatikus, vagy inkább csak szokatlan, hogy nem lehet mit megfogni rajta. Olyan kicsi az "alap" nézete. Na mind1, ha a filmeket viszi (márpedig viszi), akkor hozzá fogok szokni.
Kössz mégegyszer a segítséget!!
Szerk. 2.:
Jó ez a BS player, csak az az egyetlen baja, hogy keveri a pause gombot a lefagyás gombbal Na mind1, nemkell megállítani a filmet, ilyen egyszerű...
Megadom a címem, Rock, szívesen átveszem, de ne dobd ki.
Szóval, a Windows Media Player az olyan, hogy csak van és foglalja a helyet. Használj BSplayert vagy VLC playert. Telepíts egy ffdshow nevű codecet. Neten megtalálod ingyen. (VLChez nem kell.)
Az srt. kiterjesztésű fájl az egy felirat a filmhez. Lényeg, hogy ugyan az legyen a neve a feliratfájlnak, mint a filmnek.
Meg tudja valaki mondani, hogy ez miért ilyen? Windows media playerrel is így néz ki. Csak a videó fele látszik, mind2 oldalon ugyan az a fél, ráadásul még fejjel lefele is. Mit lehet ezzel kezdeni? Vmi kodek kell hozzá? Van a videofájl mellett egy .srt fájl is. Az mi a fene lehet? Pls help mielőtt kidobom az egész gépet az ablakon
Nálunk a TESCO-ban is volt ehez hasonló filc!
Csak az ijen festő filc vagy mijen volt!Rendes filc csak volt benne egy kis vas golyó ami amikor ráztad a filcet akor az ide oda patogott!
De lehet hogy az lekopna!volt ezüst és arany színben is!