401 db. hozzászólás
26 pont
Piromán
2009.06.24.
tag |
nem gyulladna be a fém pl. az Mg? << Hali!Én 1 hónapja kaptam 10 kg magnéziumot.Azon kezdtem el gondolkodni hogyan is lehetne porítani.Kisebb darabokra törtem,majd egy nagyobb konzerves dobozba tettem lefedtem a tetejét, és tűzön megolvasztottam.Ezután egy vaslapra öntötten a fémet majd lefedtem egy lapos fém dobozzal hogy ne kapjon levegőt mert különben elég.Mikor kihűlt mozsárba könnyen el tudtam porítani.Érdekes hogy egy fémet így lehessen porítani de szerintem a felhalmozódott gázbuborékok miatt lyukacsos lesz a szerkezete és ez miatt megy ilyen könnyen.Kipróbáltam a géppel való őrlést is,hát nem ajánlom senkinek,mert nekem a bedurrant a finom szálló por!Ne próbálja ki senki.Valami olyasmi gép kéne ami lassú fordulaton forog,és a két henger őrli az anyagot,de már dolgozok a dolgon.Minőségre nem vettem észre különbséget max annyit ,hogy kevés salak keletkezik öntéskor ami belekerülve a fémbe kicsit szennyezi az anyagot,de nem vészes.Kipróbáltam még azt hogy az olvasztás után ütögetve,kevergetve kikevertem belőle a gázbuborékokat és formába öntöttem.Így tiszta fémet kaptam salak nélkül és ezt már nem lehetett porítani sehogy csak reszelni! >>
rutinos topicjában olvasható az írás, ehez hasonló
Ez egy hozzászólás a(z) "Finom fémporok készitése." című blogbejegyzéshez. |